„Pagal parengtą nutarimą, mokestis už apsilankymą Lietuvos saugomose teritorijose turėtų būti renkamas nuo gegužės 1 dienos. Dienos mokestis sieks eurą“, cituoja „Kauno dieną“ skaitytojas. Taip išeina, kad mes už apsilankymą savo mieste turėsim susimokėt. Gal vis dėlto yra būdų atleisti vietinius gyventojus nuo šio mokesčio?

„Klaipėdai siūlėme mažesnį mokestį – 0,50 euro. Tačiau į prašymą nebuvo atsižvelgta. Vienoda kaina nustatyta visoms saugomoms teritorijoms“. Pasirodo, būdų nėra. Na, iš tikrųjų ne visai:

„Išimtys buvo padarytos tik saugomoms teritorijoms, esančioms aplink Vilnių“, – tvirtino direktorė“. Be jokios abejonės prasiskolinęs Vilnius, gyvenantis taip pat ir Klaipėdos sąskaita gauna nuolaidas. Na, velniop tą Vilnių. Žiūrim toliau.

„A.Feser pasakojo, kad apsilankymo mokestis bus renkamas per įmonę „Smiltynės perkėla“. Prie kelto bilieto kainos, kuri dabar siekia 0,80 euro, bus pridėtas euras už apsilankymą saugomoje teritorijoje“. Mažųjų laivų savininkų dėmesiui!!! Smiltynės perkėla, kuri sutinka rinkti šį mokestį, rizikuoja prarasti dalį keleivių. Aš niekada nesinaudojau privačių laivelių paslaugomis dėl tam tikrų akivaizdžių priežasčių, tačiau dabar teks rinktis šį persikėlimo būdą.

„Šis mokestis įvardijamas kaip piliečių solidarumo. Juk tokiose vertingose teritorijose lankytojai nori žymiai aukštesnės aplinkos kokybės“. Nežinau, ką Jūs planuojate gerinti, bet akivaizdu, kad oro, smėlio ar vandens kokybės nepakeisit. Visa kita mane tenkina. Vienintelė viltis yra Klaipėdos miesto savivaldybė, tačiau arba meras nelabai supranta, ką kalba, arba dienraštis nesuprato, ką pasakė meras: „Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad persikėlimas į Smiltynę pabrangs euru, nenudžiugins keleivių, tarp kurių yra ir klaipėdiečiai.“ Rimtai, tarp kurių yra ir klaipėdiečiai? Gal dauguma yra klaipėdiečiai, tarp kurių yra svečių?

Įdomiausia, kad svečiams tas euras kartą per metus nebaisus, o klaipėdiečiui ir jo 4 asmenų šeimai pasivažinėti dviračiu kainuos nebe 3,2 eurus, bet 7,2 eurus. Kas vis dar blogai supranta eurus, pasakysiu, kad pasivažinėjimas atsieis beveik 25 Lt. Automobiliu už tokią kainą nuvažiuosit +/- 100 km. O ten jau Latvijos pajūris ir nemokamas važinėjimas dviračiu.

Ir pabaigoje grįžkime į pradžią. Pamenat, klausiau, ar yra būdų atleisti vietinius nuo mokesčio? Visg dėlto Vilniui ne taip jau ir pasisekė: „Feser taip pat nurodė, kad šis mokestis nebus renkamas iš Kuršių nerijoje gyvenamąją vietą deklaravusių asmenų“. Gal padarom taip? Mes mokėsim už įvažiavimą į jų teritoriją, o jie tegul moka už įvažiavimą į Smiltynę?

Įsivaizduojat, kaip pasipiktins karingai nusiteikę neringiškiai? O kas man? Nenorit mokėt – kelkitės į žemyną per Ventę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo nuomone? Tai galite padaryti žemiau: