Šį kartą J.V. sulaikytas be kelnių ir su žeberklu. Vyras žuvies sugavęs dar nebuvo. Už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu brakonieriui surašytas dar vienas protokolas (ATPK 87 str. 3d).

Už pirmąjį pažeidimą ŠRAAD Šiaulių miesto agentūra J.V. skyrė 289 eurų baudą ir paskaičiavo didesnę kaip 300 eurų žala padarytą gamtai. Už antrą pažeidimą buvo skirta 220 eurų baudą ir paskaičiuota beveik 160 eurų žala. Už paskutinį kartą, kuomet vyras žuvies sugavęs nebuvo, jam paskirta 250 eurų bauda. Tad lydekas gaudžiusiam šiauliečiui kišenę teks patuštinti daugiau nei 1230 eurų.

Konfiskuotos iš brakonieriaus žuvys, kaip greitai gendantis turtas, sunaikintos. Paimtos bridkelnės, du bučiukai, du žeberklai bus naikinami nustatyta tvarka.

Konfiskuotos brakonieriaus bridkelnės

Neršiančios lydekos vilioja ne vieną lengvo grobio ištroškusį brakonierių. Neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai Rėkyvos ežero pakrantėje sulaikė S.R. (1966 m.). Vyras nešėsi didžiulį, standartų neatitinkantį bučiuką. Šiaulietis prisipažino, kad norėjo susigauti lydeką Velykiniam stalui. Vyrui surašytas protokolas (ATPK 87 str. 3d). Už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius ar draudžiamu būdu vyrui taip pat gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų.

Prie Bubių tvenkinio neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai du protokolus surašė žvejams, kurie žvejojo neturėdami leidimų.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas skelbia naują priėmimą į neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius. Neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais gali tapti Lietuvos Respublikos piliečiai, sulaukę 18 metų, turintys nepriekaištingą reputaciją aplinkos apsaugos srityje, neturintys teistumo  už sunkius, labai sunkius nusikaltimus ar nusikaltimus aplinkai, taip pat kuriems per paskutinius vienerius metus nebuvo įsiteisėjęs teismo apkaltinamasis nuosprendis už  baudžiamuosius nusižengimus aplinkai, nebausti administracinėmis nuobaudomis už teisės pažeidimus aplinkos apsaugos, gamtos išteklių naudojimo, gamtos, istorijos ir kultūros paminklų apsaugos srityje, norintys saugoti aplinką bei šalies gamtinius išteklius nuo neteisėtos veikos, išlaikę egzaminus pagal Lietuvos Respublikos aplinkos ministro nustatytą programą.

Egzaminas ir konsultacijos vyks šių metų kovo 27 d. 14 val. Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamente, M.K. Čiurlionio g. 3, Šiauliai.