„Santykių tema internete yra daug nerimtų ir netgi negatyvių dalykų. Yra žmonių, kurie pasislėpdami už anonimiškumo internete naudoja jį blogiems ketinimams, tačiau mes suteiksime tinkamą platformą ieškantiems rimtų santykių. Tai užtikrinsime dalyvio mokesčiu bei kasdiene svetainės priežiūra“, – garantuoja svetainės kūrėjai.

Katalikiškos pažinčių svetainės nariais galės tapti tik pilnamečiai katalikai arba pasiruošusieji jais tapti, besivadovaujantys Bažnyčios mokymu ir galintys priimti Santuokos sakramentą.

„Kartais mūsų klausia, ar galės registruotis žmogus, kurio santuoka dar neanuliuota, bet procesas pradėtas. Tokiu atveju apie tai reikia atvirai pranešti savo profilyje“, – pabrėžė pažinčių svetainės administratoriai.

Kiek kainuos?

Nario mokestį pažinčių svetainės kūrėjai susiejo su narystės trukme. Ketvirtis (3 mėnesiai) kainuos 15 eurų, visi metai - 30 eurų
Automatiškai narystė nebus pratęsiama.

Pasibaigus narystei, nario profilį žadama saugoti vienerius metus, per šį laikotarpį narystę bus galima vėl atnaujinti.

Per skelbimą susipažino netgi popiežiaus tėvai

Mintis sukurti bendravimo erdvę internete, kur galėtų susipažinti vieniši katalikai, kilo prieš dešimt metų, Austrijoje. Taip gimė katalikiška pažinčių svetainė KathTreff.org, veikianti vokiškai kalbančiame regione – Austrijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje – ir dabar turinti jau daugiau kaip 8 tūkst. registruotų narių.

Prieš porą metų iniciatyva ėmė plisti kitose Europos šalyse ir pagaliau pasiekė Lietuvą. KitoLink.lt startavo kovo 19 d. Bažnyčiai minint Jėzaus ir švč. Marijos globėją šv. Juozapą. Per pirmąją dieną svetainėje užsiregistravo beveik 700 žmonių.

Įdomu tai, jog netgi popiežiaus emerito Benedikto XVI tėvai susipažino per skelbimą laikraštyje, kuris buvo tarsi poros ieškančių vienužių tinklapio pirmtakas. 1920 m. liepos 11 d. ponas Josephas Ratzingeris vyresnysis Altetingo moterų dienraštyje įdėjo tokį skelbimą: „Vidutinis tarnautojas, nevedęs, katalikas, 43 metų, norėtų susižadėti su gera katalike mergina, nepriekaištingos praeities, kuri mokėtų virti, taip pat siūti, pageidautinas kraitis, bet tai ne sąlyga.“ Tų pačių metų lapkričio 9 d. Josephas vedė Mariją.

Tikisi laimingų santuokų pagausėjimo

Kaip pažymi svetainės KathTreff.org įkūrėja teisininkė, teologė dr. Gudrun Kugler, Vokietijoje kas antras vienužis yra kurios nors pažinčių svetainės narys, trečdalį laiko jie praleidžia internete.

Lietuva šiuo požiūriu pasirodė tinkama šalis iniciatyvos plėtrai. Pasak dvasininkų, „plika akimi“ galima matyti, kiek daug mūsų bažnyčiose vienišų pakankamai jauno amžiaus žmonių.

Lietuvoje save katalikais vadina daugiau nei trys ketvirtadaliai gyventojų. Praktikuojančiųjų skaičius gerokai mažesnis, tačiau šeimos vertybės, kuriomis šie žmonės siekia vadovautis, iš esmės tos pačios.

Katalikiška pažinčių svetainė Lietuvoje įkurta kelių šeimų iniciatyva. Kito.Link.lt – Austrijoje veikiančios organizacijos KathTreff.org franšizės partneris.

Rūpinsis 5 vaikus auginanti kauniečių Salinių pora

Svetainės administravimu rūpinasi Jurgita ir Vytautas Saliniai – penkis vaikus auginanti katalikų ateitininkų šeima: „Tai, kad gyvendami šeimoje mes kartu dalijamės ir tikėjimu, mums teikia daug džiaugsmo, stiprina mūsų ryšį. Patys būdami laimingi šeimoje norime, kad tokį džiaugsmą patirtų kuo daugiau žmonių“, – sako svetainės administratoriai. Kauniečiai įsitikinę, kad jiems pavyks pagausinti laimingų santuokų skaičių Lietuvoje.

Katalikiškos pažinčių svetainės kūrėjai tikisi, jog kitoLink.lt taps patikima, patrauklia ir modernia bendravimo erdve, padės vienužiams susipažinti ir bendrauti, nesvarbu, kur jie gyvena – Lietuvos miestuose, miesteliuose ar kitose šalyse.

Tapus registruotu svetainės nariu bus galima matyti kitų dalyvių profilius, atlikti paiešką pagal pasirinktus kriterijus, savo nuožiūra užmegzti kontaktą, diskutuoti forume, sužinoti apie vykstančius renginius bei patiems apie juos paskelbti.

Pasak svetainės kūrėjų, registracijos anketoje privalomi nurodyti duomenys leis atsijoti žmones, kurie turi nerimtų ketinimų ar negali kurti katalikiškos šeimos, nes., pvz., jau tuokęsi Bažnyčioje.