Po šešiolika valandų trukusios itin rizikingos operacijos Maskvoje, Siamo dvynes medikams pavyko atskirti, tačiau jų prognozės lietuvių tėvams nebuvo optimistinės. Niekas nežinojo, ar mergytės išgyvens abi, ar laimingą loterijos bilietą likimas patikės tik vienai iš jų.

„Nors daug vilčių niekas neteikė, mes buvome labai silpnos, bet abi labai norėjome gyventi, todėl kaip įmanydamos kabinomės į gyvenimą“, – sako Vilija ir Vitalija, kurių istoriją jau šį vakarą 19.30 val. žiūrovams primins LRT gyvenimo būdo laida „Gyvenimas“.

Siamo dvynės ilgą laiką vengė viešumo, nes pavargo nuo perdėto dėmesio jų istorijai. Tačiau duodamos interviu populiarios laidos kūrėjams seserys Tamulevičiūtės buvo atviros – sunkus likimo išbandymas nematoma gija jas susiejo visam gyvenimui. „Gyvename viena nuo kitos tik per porą troleibuso stotelių, net ir nesusitarusios sugebame į susitikimą ateiti identiškai apsirengusios, abi dirbame knygynuose, jei susipažįstame su vaikinu, pirmiausia pristatome jį viena kitai, jeigu kuri nepritariame sesers pasirinkimui, greičiausiai draugystė būna pasmerkta“, – šypsosi garsiosios dvynės.

Vilija ir Vitalija šį vakarą prisipažins jau pasvajojančios apie asmeninę laimę, trokštančios sutikti antrąsias puses ir sukurti šeimas. Kaip susiklostė Siamo dvynių likimai ir kodėl Vilija ir Vitalija nebenori gręžiotis į praeitį? Visi atsakymai – laidoje "Gyvenimas" su Edvardu Žičkumi per LRT televiziją šį vakarą 19.30 val.