DELFI skaitytojai džiaugėsi, kad įvairiaspalvį dangų galėjo matyti kone visoje Lietuvoje – kerinti šiaurės pašvaistė buvo užfiksuota nuotraukose Skuode, Vilniuje bei Kaune.

„Šį vakarą dangus netikėtai pažėrė įspūdingų reginių – Šiaurės pašvaisčių. Jos – Saulės blyksnio rezultatas. Vaizdais gėrėtasi prie Vilniaus“, – rašė nuotraukas iš sostinės atsiuntęs skaitytojas.

„Šią naktį daugelyje Lietuvos vietų matėsi šiaurės pašvaistė. Vilniuje mieste plika akim išvysti nepavyko, bet pavažiavus kilometrą už Pilaitės mikrorajono pašvaistė jau matėsi plika akim“, – apie sostinėje regėtą pašvaitę pranešė kitas.

Kitas skaitytojas įamžino šiaurės pašvaistę virš Kauno apie 1 val. nakties, o Nerijus Lukošius pašvaistę nufotografavo Skuodo r.

Jei vakar naktį šiaurės pašvaistės pamatyti nepavyko, kviečiame pasidžiaugti skaitytojų užfiksuotais vaizdais, o jei pats spėjote nufotografuoti neįprastą reiškinį Lietuvoje, jūsų nuotraukų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt.

DELFI primena, kad sužibus pašvaistei nakties danguje matomi balkšvi, žydri, geltoni, žali, violetiniai spinduliai, lankai, juostos, dryžiai. Dienos metu šiaurinės pašvaistės nesimato, nes ją užgožia saulės šviesa. Nors poliarinė pašvaistė būdingiausia poliarinėms sritims, kartais matoma ir vidutinėse platumose ar netgi netoli atogrąžų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)