Tai dinaminis raumenų, raiščių ir sausgyslių tempimas, kuris gerina audinių elastingumą, stiprumą ir fizines savybes. Padidina raumens amplitudę, dėl ko neleidžia raumenims sutrumpėti ir nesusidaro disbalansas tarp jų, kuris dažnai priveda prie įvairių traumų. Dėl šios priežasties sportininkai tempimus atlieka prieš ir po treniruotės. Tempimų tikslas - švelniai ištempti ir vėl atpalaiduoti raumenis.

1 PRATIMAS. Nugaros tempimas

Užgulame visu kūnu volelį ir lėtais judesiais judame pirmyn atgal po 15-20 kartų, kad prasitemptų gilieji audiniai. Pradedame judėti nuo pečių juostos, neliesdami kaklo slankstelių ir judame juosmens link. Kojos sulenktos, sėdmenys pakelti, kad būtų didesnė apkrova nugaros audiniams.



2 PRATIMAS. Tempimas sėdmenų ir šlaunies atitraukėjams

Gulame šonu, pirmiausia tempiame tik sėdmens raumenį iki klubo sąnario, vėliau judame nuo klubo sąnario link kelio sąnario, aplenkdami pačius sąnarius. Apatinė koja pakelta, kad padidintų raumenų spaudimą į volelį ir jaustųsi stipresnis tempimas. Kartojame 15-20 kartų kiekviena koja.



3 PRATIMAS. Tempimas šlaunies keturgalviams raumenims

Judame nuo klubo sąnario iki kelio sąnario. Atrama delnais ant žemės, ties koja ant volelio, kita sulenkta kaip atspirties taškas šalia volelio, dubuo pasuktas į priekį, kad kuo mažiau išsiriestų nugara. Kartojame 15-20 kartų kiekvienai kojai.