Specialus makiažas festivaliui

Antrus metus iš eilės renginyje festivalio užkulisių meistrų komanda pagal naujausias mados tendencijas sukurs ir pristatys specialiai „Mados infekcijai“ skirtą pavasario makiažą. Šis festivalio makiažas kuriamas bendradarbiaujant su „Avon“ ir „Mados infekcijos“ užkulisių meistrų komandomis.

Šiais metais specialiu festivaliui kuriamo makiažo modeliu taps aktorė Toma Vaškevičiūtė. Renginyje bus galima sužinoti ir išbandyti naujausias mados tendencijas atspindinčias makiažo subtilybes.

Startas tarptautinei modelio karjerai

Pasak organizatorių, festivalio modelių kastingas taip išaugo, jog jau kuris laikas yra tapęs puikia galimybe būti pastebėtiems ir tarptautiniu mastu. „Infekcijos kastingas” gali būti puiki nauja patirtis ir startas tolimesnei modelio karjerai. Vieni žinomesnių pastarųjų metų jaunų mados vardų, kuriems „Mados infekcijos” podiumas buvo pirmasis, o vėliau jie sėkmingai kūrė modelio karjeras – Ieva Palionytė ir Gytis Gedvilas.

„Ieva yra dalyvavusi Milano, Paryžiaus, Londono mados savaitėse, dirbusi su tokiais garsiais dizaineriais ir mados namais kaip „Balenciaga”, „Dior”, „Gucci”, „Miu Miu”, „Dolce & Gabbana”, „Chloé”, „Fendi”, „Jil Sander” ir daugeliu kitų, tačiau jos pradžių pradžia buvo „Infekcijos kastingas”. Gytis, pernai dalyvavęs kastinge kaip neprofesionalus modelis, praėjus vos porai mėnesių po „Mados infekcijos” nukeliavo tiesiai į Milano madų savaitę, jau yra dirbęs „Frankie Morello”, „Studiokhom”, „Au Jour Le Jour”, „Tatras” ir kituose mados šou. Šiuo metu jis dirba Milane su „Urban management” agentūra”, - pasakoja R. Mikailionytė.

Modelius stebės didžiausios modelių agentūros

Neprofesionalūs modeliai dar turės šansą būti pastebėti ir daugelio agentūrų atstovų. Tai neabejotinai bus pats didžiausias kastingas, kurio metu sau modelių ieškos tokios Lietuvos modelių agentūros kaip „Image Group”, „Baltic Model Management” (BMM), „RUTA model management”, „First Face model”, „Modilinos model management”, „Supermodels”, „Major Amber Models”, o taip pat - kino ir reklamos aktorių atrankos studija „Green Room Casting”.

„Daugelį metų stebėdama naujų modelių atrankos procesus pastebėjau, kad jos būtų daug tobulesnės, jei vaikinai ir merginos iš karto gautų pasiūlymus iš kelių agentūrų. Tai puikus šansas jauniems žmonėms, kurie dar nepriklauso jokiai agentūrai, būti atrastiems”, - apie idėją pirmą kartą suorganizuoti tokį kastingą pasakoja R. Mikalionytė, praeityje daugelį metų buvusi modelių agentūros „Image Group” bendrasavininke.

Dizainerius domina patys keisčiausi ir įdomiausi tipažai

Festivalyje savo kūrybą pristatysiantys dizaineriai sau rinksis tiek profesionalius, tiek neprofesionalius modelius, atrankoje laukiami yra ir vyrai, ir moterys. Kiekvienas dizaineris išvardino savybes, kurių tikisi iš būsimų modelių.

„Vieniems dizaineriams bus svarbu eisena, ūgis, išskirtiniai veido bruožai, atitikimas modeliui keliamiems reikalavimams, kiti ieškos kasdieniškų, be patirties, bet charizmatiškų, nestandartinio grožio žmonių, su didele nosimi ar ausimis, taip pat tamsiaplaukių ir šviesaus gymio, įvairių tautų atstovų, drąsių, nebijančių išbandymų žmonių, gali būti net šiek tiek depresuoti”, - apie keisčiausius ir įdomiausius tipažus, kurių yra laukiama atrankoje pasakoja festivalio „Mados infekcija“ prodiuserė Renata Mikailionytė.

Šį šeštadienį, kovo 21 dieną, 13 valandą „Infekcijos kastinge“ modelių žvalgysis festivalyje dalyvaujantys ir savo kolekcijas pristatantys dizaineriai lietuviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)