Edita sukinėjasi Nortamptono Castilian gatvėje įsikūrusio restorano „Saffron“ virtuvėje kartu su kitais šefais, kuriems aštrus indiškas maistas jau įaugęs į kraują, ir viliasi iš labiau patyrusių savo kolegų daug ko išmokti.

Buvusi Weston Favell akademijos studentė, prieš ketverius metus atvykusi į Angliją, tiesiog įsimylėjo su kariu gaminamus indiškus patiekalus, kurie ją paskatino pasukti į šią industriją. Edita pasakoja: „Lietuvoje neturime nieko panašaus į indišką maistą ir kai suvalgiau pirmą patiekalą su kariu, „chicken korma“, man jis patiko ir panorau apie tai sužinoti daugiau. Mano mama buvo mano įkvėpimo šaltinis ir visada kartu su ja mielai ruošiau tradicinius lietuviškus patiekalus, tačiau dabar noriu įsitraukti į indiškų patiekalų industriją ir daugiau sužinoti apie indišką maistą“.

Edita yra naujausia „Saffron“ pameistrystės programos dalyvė, kuriai buvo suteikta galimybė semtis žinių ir patirties šiame restorane. Sėkminga programa startavo 2012 metais, mėginant išspręsti vis didėjančios krizės indiškų restoranų sektoriuje, kai darėsi vis sunkiau rasti naujų virėjų, problemą.

Minint Nacionalinę pameistrystės savaitę restorano „Saffron“ savininkas Nazas Islamas sakė, kad ši programa tapo puikia galimybe jauniems žmonėms ir padėjo restoranams pritraukti ir apmokyti personalą.
„Dėl griežtų imigracijos taisyklių virtuvėje iš tikrųjų trūksta įgudusių rankų. Mes negalime sulaukti mums reikiamų virėjų iš Bangladešo ar Indijos, tad labai svarbu, kad turime alternatyvą. Mūsų pameistrystės programa suteikia vietos jaunimui galimybę įsitraukti į virtuvę ir išmokti naujos maisto kultūros“, – sakė restorano savininkas.

„Edita yra tikra sėkmės istorija. Jos draugai iš Weston Favell akademijos dalyvavo mūsų pirmojoje pameistrystės programoje ir ją rekomendavo. Ji pradėjo dirbti padavėja, o dabar darbuojasi virtuvėje, mokosi iš čia esančių geriausių šefų“, – toliau pasakoja N. Islamas.
Paauglė virtuvėje daug ko išmoksta ir pasakoja, kad norėtų apsilankyti Bangladeše ir Indijoje, kad galėtų sužinoti dar daugiau apie savo naują mėgstamiausią patiekalą.

„Man patinka viskas, kas susiję su kario patiekalais. Skoniai, kvapai, prieskoniai – man visa tai nauja ir tai taip įdomu. Noriu daugiau sužinoti apie istoriją, kultūrą ir nuo ko visa tai prasidėjo, tad būtų nuostabu nukeliauti į Indiją“, – savo planais dalijosi lietuvaitė.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)