Vienintelis įvartis į marijampoliečių vartus krito jau 5-ą mačo minutę. Vis tik jo autorius – ne trakiškis, o „Sūduvos“ puolėjas Tomas Radzinevičius, pasiuntęs kamuolį į savų vartų tinklą.

Ketvirtą tašką iškovoję „Trakai“ šoktelėjo į šeštą poziciją, o Marijampolės ekipa su šešiais taškais išliko antroje vietoje, bet leido Vilniaus „Žalgiriui“ tapti vienvaldžiu čempionato lyderiu.

Rungtynių eiga:

Dvikovos pradžia aikštės šeimininkams susiklostė labai nesėkmingai. 5-ą minutę Jurijui Mamajevui pakėlus kampinį, T. Radzinevičius galva nukreipė kamuolį į savo vartų tinklą, nepalikdamas Džiugui Bartkui jokių šansų.

Praleistas įvartis „Sūduvą“ išmušė iš ritmo. Komanda stengėsi atakuoti, tačiau daug klydo perduodama kamuolį, o atsitraukusi prie savo vartų svečių ekipa nesudarė daug progų greitiems išpuoliams.

Kėlinio viduryje po dvikovos ant Donato Šėgždos netyčia užgriuvo Maximiliano Ugge. Kol futbolininkui už aikštės ribų daugiau nei 5 minutes buvo suteikiama medicininė pagalba ir buvo neaišku, ar jis gales tęsti kovą, trakiškiai žaidė mažumoje.

30-ą minutę po kampinio iki įvarčio labai nedaug pritrūko prieš vartus atsidūrusiam Mariui Šoblinskui. Futbolininkas koja nepasiekė kamuolio ir „neuždarė“ pavojingo Vaidoto Šilėno perdavimo.

Kėlinio pabaigoje „Sūduva“ privalėjo išlyginti rezultatą, kai neleistinai suklydo Artiomas Gurenko, paridenęs kamuolį T. Radzinevičiui. Tačiau „Trakus“ iš pradžių išgelbėjo puikią reakciją pademonstravęs ir stiprų puolėjo smūgį atrėmęs Marius Rapalis, o pakartotinį Valentino Baranovskio bandymą blokavo vartininkui į pagalbą suskubęs Linas Klimavičius.

M. Rapalis darsyk turėjo gelbėti komandą iškart po pertraukos. T. Radzinevičius puikiu reidu pro porą varžovų patikrino svečių vartininko reakciją smūgiu iš baudos aikštelės prieigų. Tačiau po to riterių vartams grasino labai retai.

62-ą minutę kamuolio užribyje nepasidalino Milošas Kovačevičius ir Povilas Malinauskas. Į šių žaidėjų susistumdymą įsivėlė ir šalia stovėjęs „Trakų“ vyr. treneris Valdas Urbonas. Kilusias aistras arbitrui pavyko sutramdyti be kortelių pagalbos.

Nors, likus žaisti mažiau nei 10 minučių, „Sūduvos“ treneriai į aikštę metė dar vieną puolėją. Į žaidimą įsijungęs Edvardas Tamulevičius pasižymėjo tik netaikliu tolimu smūgiu jau pirmuoju savo prisilietimu prie kamuolio.

Jau per pridėtą laiką vienas prieš vartus po perdavimo iš aikštės gilumos iššoko Karolis Chvedukas, bet fantastiškai sužaidė jį pasivijęs ir iš nugaros kamuolį sugebėjęs išmušti L.Klimavičius. Stadione susirinkę žiūrovai reikalavo skirti baudinį, arbitras pražangos neįžvelgė.

Rezultatas:

Marijampolės „Sūduva“ 0 - 1 Trakų „Trakai“
5' [0 - 1] Tomas Radzinevičius (į savus vartus)

Turnyro lentelė:

1.Vilniaus „Žalgiris“3+59
2.Marijampolės „Sūduva“3+36
3.Kauno „Stumbras“3+36
4.Klaipėdos „Atlantas“3+46
5.Kauno „Spyris“3-16
6.Trakų „Trakai“3-34
7.„Klaipėdos granitas“3-23
8.Pakruojo „Kruoja“2-21
9.Utenos „Utenis“2-30
10.Šiaulių „Šiauliai“3-40