Pusfinalyje S. Maslobojevas jau pirmame raunde eliminavo į nokautą pasiųstą lenką Kryspiną Kalski. Kitas mūšis dėl vietos finale buvo kur kas aršesnis ir tęsėsi visus tris raundus, o teisėjai nugalėtoju galiausiai paskelbė rumuną Doriną Robertą, pranokusį olandą Fabio Kwasi.

Nors atrodė, kad permainingos kovos išsekintas D. Robertas finale bus gardus kąsnelis „kuvalda“ dėl triuškinančių rankų smūgių pravardžiuojamam ringo šeimininkui, nutiko kitaip.

S. Maslobojevas pranešė negalintis dalyvauti paskutinėje vakaro dvikovoje dėl pusfinalyje patirtos traumos. DELFI kovotojas teigė smūgiuodamas susižeidęs dešinę plaštaką ir tiesiai iš „Siemens“ arenos išskubėjo į ligoninę detalesniems tyrimams.

Nepaisant S. Maslobojevo traumos, D. Robertas nugalėtoju paskelbtas nebuvo. Rumunui neprieštaraujant, varžybas organizuojančios Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis susitarė neįvykusį finalą perkelti į kitą tarptautinį mišrių kovos menų turnyrą Vilniuje, vyksiantį lapkritį.

Neskaitant pusiau sunkaus svorio kategorijos kovotojų turnyro, žiūrovai šeštadienį išvydo dar vienuolika dvikovų, kuriose grūmėsi lietuviai ir svečiai iš užsienio.

„KOK World GP“ turnyro pusfinaliai:

Sergejus Maslobojevas jau pirmame raunde tris kartus pasiuntė į nokdauną Kryspiną Kalski (Lenkija) - po paskutiniojo teisėjas nutraukė kovą, paskelbdamas finalininku lietuvį.

Kiek netikėtai į finalą po itin permainingo mūšio prasimušė ir Dorinas Robertas (Rumunija). Jis ir Fabio Kwasi (Olandija) visus tris raundus negailėdami talžė vienas kitą, bet rumunui dukart pavyko pasiųsti varžovą į nokdauną, ir teisėjai tai įvertino.

Kitos šeštadienio kovos:

Pirmoje vakaro kovoje varžovo smūgius „sugėręs“ Martynas Jasiūnas trečiame raunde netikėtai perėjo į ataką ir pasiuntė į nokautą Chico Kwasi (Olandija).

Vienintelėje lietuviškoje akistatoje pergalė teisėjų sprendimu atiteko Valdemarui Kuldai, pranokusiam Roką Karoblį.

Herkus Lukošiūnas taip pat teisėjų sprendimu įveikė Jordy Laretą (Olandija).

Karolis Buslys jau pirmame raunde pasiuntė į nokautą Vitalijų Melnikovą (Latvija), kurį iš ringo už parankių išvedė sekundantai.

Martynas Knyzelis po ilgos lygiaverčių priešininkų kovos ir papildomo raundo nepalaužė Stepano Cirligo (Moldova) pasipriešinimo - teisėjai paskelbė lygiąsias.

Dvikovoje pagal MMA taisykles (leidžiama kova parteryje) Matas Stebuliauskas teisėjų sprendimu pralaimėjo aktyviau atakavusiam Ayo Daly (Airija).

Dar vienos kautynės su imtynių elementais baigėsi Igno Baryso pergale skausmingu veiksmu: lietuvis antro raundo pradžioje užlaužė Patricko Wixtedo (Airija) koją.

Tokio rango varžybose Lietuvoje debiutavęs Igoris Osininas teisėjų sprendimu pranoko Kyriakos Alepidį (Kipras).

Ernestas Dapkus ir po papildomo raundo neįrodė savo pranašumo prieš Luke‘ą Whelaną (Anglija) ir tenkinosi lygiosiomis.

Palankiau teisėjai buvo nusiteikę Henriko Vikšraičio atžvilgiu ir padovanojo jam pergalę prieš Mateuszą Kopiecą (Lenkija).

Po trijų skirtingų raundų sėkme negalėjo džiaugtis Karolis Liukaitis, kurį teisėjų sprendimu įveikė Rodrigo Ferreira (Brazilija).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)