Reikės:

250 g miltų
50 g sviesto
2 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
15 g cukraus
0,5 stiklinės grietinės

Virimui:

500 ml aliejaus
1 šaukštelio degtinės

Pabarstymui:

2 šaukštų cukraus pudros

Miltus suberkite į dubenį. Sviestą sutarkuokite į miltus, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir kiaušinių trynius, sudėkite grietinę. Užminkykite tešlą ir ją tampykite bei lankstykite, kad atsirastų kuo daugiau oro pūslelių - žagarėliai tada bus trapesni.

Išminkytą tešlą padėkite porai valandų į šaldytuvą. Paskui iškočiokite plonai, supjaustykite 10-15 cm ilgio ir 3 cm pločio juostelėmis. Viduryje kiekvienos juostelės padarykite įpjovą ir perkiškite, kad išeitų kaspinėlis.

Aliejų įkaitinkite, įpilkite šaukštelį degtinės, kad kepiniai neprisigertų riebalų, įmeskite gabalėlį žalios bulvės, kad aliejus nesitaškytų. kai aliejus užvirs, dėkite po vieną žagarėlius ir virkite, vis apversdami, kad abi pusės gražiai pagelstų.

Išvirusius išgriebkite ir padėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius. Sudėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)