Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia kelis dalykus, kurių neverta tikėtis iš santuokos, bet daugelis tikisi.

Tikitės, kad judviejų ir antrosios pusės santykiais bus tokie, kaip jūsų tėvų. Natūralu, kad viskas, ką jūs žinote apie asmeninius santykius ir santuoką, sužinojote iš savo tėvų. Kokį vaidmenį šeimoje atlieka vyras ir moteris pradėjote mokytis dar būdami visai maži, o per savo gyvenimišką patirtį įprasminote visa tai, ką iš jų išmokote. Jūsų lūkesčiai neabejotini yra susiję su tuo, ką apie santykius išmokote stebėdami savo tėvų gyvenimą. Todėl galite jaustis nusivylę, kai suprasite, kad jūsų antroji pusė turi kitokių lūkesčių ir santuoką įsivaizduoja šiek tiek kitaip. Nėra dviejų vienodų šeimų pasaulyje, todėl daugelis porų daugiau ar mažiau išgyvena šį nusivylimą.

Manote, kad romantiškas santykių etapas truks amžinai. Užmezgus santykius paprastai antrajai pusei priskiriame tokias savybes, kurias mūsų įsivaizdavimu turi turėti idealus partneris. Deja, mūsų manymas, kad mylimasis ar mylimoji yra toks ar kitoks, dažnai tėra tik įsivaizdavimas. Pradėjus bendrą gyvenimą imame iš tiesų pažinti mylimą žmogų ir pastebėti ne tik jo pliusus, bet ir minusus. Kai kartu reikia apmokėti sąskaitas ir dalintis buities rūpesčiais, romantikai vietos lieka vis mažiau. Kita vertus, ši patirtis padeda subręsti ir patikrinti jausmus vienas kitam.

Viliatės, kad meilė yra svarbiausia, ko reikia santuokai. Deja, jei neturite kitų įgūdžių, pavyzdžiui, kantrybės ir mokėjimo atleisti, meilės nepakaks, kad sukurtumėte tvirtą šeimą. Iš tiesų santuoka reikalauja daug pastangų – tvirta šeima neatsiranda šiaip sau, ją reikia sukurti. Meilė čia tikrai svarbi, tačiau jos nepakanka. Be meilės vienas kitam taip pat labai svarbu gerbti vienas kitą, rūpintis vienas kitu, mokėti atleisti, išklausyti, ir daugybė kitų dalykų. Kol išmoksite dirbti šį sunkų darbą šeimoje, galite manyti, kad jūs tiesiog netinkate vienas kitam ir net galvoti apie skyrybas. Tačiau neskubėkite, nes kiekviena išgyventa santykių krizė, jei ji jūsų neišskyrė, suartina ir padeda augti kaip porai.

Manote, kad galėsite pakeisti savo antrąją pusę. Kartais poros slapta viliasi, kad sugebės pakeisti erzinančias partnerio neigiamas savybes, ir nusivilia, kai supranta, kad, pavyzdžiui, jis visą gyvenimą palikinės nešvarias kojines prie lovos, o ji čepsės valgydama. Atminkite, kad jūs negalite pakeisti kito žmogaus ir neturite teisės nuspręsti, kaip elgtis turėtų jūsų antroji pusė. Turite tik dvi išeitis – priimti ir mylėti jį (ją) tokį (tokią), koks (kokia) jis (ji) yra, arba nemylėti visai.

Tikitės, kad jūsų santykiai bus idealūs. Namų be dūmų nebūna, ir tai tikra tiesa. Visos poros išgyvena įvairius santykių etapus. Kiekvienos poros gyvenime pasitiko didesnių ar mažesnių konfliktų, todėl nesitikėkite, kad jūsų santykiai visada bus puikūs ir niekada nesipyksite. Svarbiausia mokėti tinkamai konfliktuoti, neįžeidinėti vienas kito, gerbti vienas kitą, mokėti pasakyti, kas netenkina santykiuose, ir visada ieškoti geriausio sprendimo jums abiems.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!