Tiek pat taškų dvikovoje su Vilniaus „Kibirkštimi-VIČI“ įmetė Klaipėdos „Fortūnos“ gynėja Marina Solopova.

Rezultatyvūs perdavimai: ir šioje kategorijoje nepralenkiama yra M. Solopova, kuri spalio 25 dienos susitikime su „Sūduva“ atliko 12 rezultatyvių perdavimų. Po 10 tikslių perdavimų per mačą yra atlikusios „Sūduvos“ įžaidėja Santa Okockytė ir „Utenos“ gynėja Sandra Linkevičienė.

Atkovoti kamuoliai: čia dominuoja L. Svarytė, kuriai priklauso net trys iš keturių geriausių sezono pasiekimų. „Aisčių-LSU-Paradis“ aukštaūgė lapkričio 29 dienos dvikovoje su „Jaunaisiais talentais“ sugriebė net 24 kamuolius. Dar du kartus L. Svarytė per mačą yra sugriebusi po 22 kamuolius. Tokį patį rezultatą užfiksavo ir „Fortūnos“ puolėja Monika Grigalauskytė.

Naudingumas: I. Šalkauskei priklauso geriausias LMKL reguliaraus sezono pasirodymas naudingumo balų kategorijoje. Krepšininkė mače su „Hoptrans-Sirenomis“ surinko net 49 efektyvumo balus. Toliau seka Laura Svarytė. 22-ejų metų 190 cm ūgio krepšininkė per rungtynes su „Šiauliais-Universiteto“ surinko 46 naudingumo balus, o mače su LMKL čempionėmis pasižymėjo 45 naudingumo balais.

Komandos rezultatyvumas:Utenai“ priklauso rezultatyviausios sezono rungtynės – 114 taškų, kuriuos reguliaraus sezono nugalėtojos įmetė į „Jaunųjų talentų“ krepšį. „Sūduva“ pasižymėjo 104 ir 106 taškais per mačą.

Komandos rezultatyvūs perdavimai: Fortūna“ susitikime su „Šiaulių-Universitetu“ atliko 33 rezultatyvius perdavimus. Po 28 rezultatyvius perdavimus per susitikimą taip pat yra atlikusi „Fortūna“, „Kibirkštis-VIČI“, „Aistės-LSU-Paradis“ ir „Utena“.

Daugiausiai kamuolių atkovojusios ekipos: L. Svarytę turinčios „Aistės-LSU-Paradis“ užima dvi iš trijų pozicijų pagal per vienerias rungtynes atkovotus kamuolius – kaunietės sugriebė 58 ir 57. Pirmoje vietoje šioje kategorijoje yra „Kibirkšties-VIČI“ komanda, kuri sostinės derbyje atkovojo net 64 atšokusius kamuolius.

Komandos naudingumo balai: „Fortūnos“ ekipa per rungtynes su „Šiaulių-Universitetu“ iš viso surinko +154 naudingumo balus ir šioje kategorijoje yra neprilygstama. Toliau žengia „Kibirkštis-VIČI“ (+148), „Sūduva“ ir ta pati „Kibirkštis-VIČI“ (po 140 naudingumo balų per vieną susitikimą).

Lankomumas: niekas neprilygsta „Utenos“ komandai, kuri okupavo pirmas keturias vietas. Gausiausiai buvo lankomas ketvirto rato mačas Utenoje su „Sūduva“ (469 žiūrovai), toliau seka rungtynės su „Sūduva“ antrame rate (282) ir dvikova su „Fortūna“ (256).

„Utenos“ ekipos amerikietė tapo naudingiausia paskutinio turo žaidėja

Naudingiausia LMKL reguliaraus sezono paskutinio turo žaidėja tapo „Utenos“ gynėja Hollie Mershon.

24-erių metų 181 cm ūgio amerikietė rungtynėse su „Sūduva“ per 25 minutes pelnė 21 tašką (dvitaškiai 6/9, tritaškiai 2/3, baudos 3/4), sugriebė 3 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas, kartą suklydo, sykį prasižengė ir surinko 25 naudingumo balus.

Antrąją-trečiąją pozicijas pasidalijo „Fortūnos“ puolėja Lina Aglinskaitė ir Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ lyderė Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, surinkusios po +21 naudingumo balą.

Krepšininkių penketuką užbaigia „Hoptrans-Sirenų“ kapitonė Kornelija Balčiūnaitė ir „Kibirkšties-VIČI“ naujokė Laura Juškaitė. Šių krepšininkių efektyvumas siekė +20 balų.