Kaip praneša censor.net.ua, remdamasis TV „112 Ukraina“ informacija, apie tai rašoma leidinio „Novaja gazeta“ tyrime.

„Dar praėjusios savaitės viduryje Rusijos prezidentui pranešė viską, ką tuo metu buvo išsiaiškinę teisėsaugininkai. Kad iš tiesų egzistuoja „nušauti pasmerktų asmenų sąrašas“, į kurį be Boriso Nemcovo įtraukti ir Aleksejus Venediktovas, Michailas Chodorkovskis ir veikiausiai Ksenija Sobčiak. Ir kad veikiausiai prie kiekvieno asmens iš šio sąrašo dirba ne viena grupė, o, kaip įprasta žudikams iš Čečėnijos, mažiausiai dvi“, – rašoma tyrime.

Tyrime tvirtinama, kad Rusijos prezidentui žinomos organizatorių ir kai kurių B. Nemcovo žmogžudystės vykdytojų pavardės.

„Tai – ne Dadajevas. Tikėtino organizatoriaus vardas Ruslanas, pravardė – majoras. Jo pavardė žinoma prezidentui, būtent jį pirmadienį apklausė Grozne, neleidę informacijai nutekėti į spaudą, tik užsiminę, kad artimas Ruslano giminaitis – aukšto rango čečėnų kariškis. Jo pavardė ir mums žinoma, tačiau jos neskelbsime, atsižvelgdami į nekaltumo prezumpciją. Šiaip ši pavardė žinoma jau dešimtims, jei ne šimtams VRM, FST ir TK darbuotojų“, – rašoma straipsnyje.

Rašoma, kad Ruslanas kažkada atliko tarnybą batalione „Sever“, buvo ne kartą apdovanotas. Paskui išvyko į Maskvą, kur dirba du jo dėdės.

„Vieną iš jų 2006 m. rudenį sulaikė Krasnoselsko teisėsaugininkai kartu su grupe draugų ir „žudiko rinkiniu“ bagažinėje – joje rado specialų snaiperių šautuvą, su kuriuo galima peršauti šarvuotą automobilį. Gelbėti įkliuvusių <...> tada atvyko FST pulkininkas Bažanovas. Tačiau budintysis užsispyrė ir vos nesulaikė paties „gelbėtojo“. Tiesa, paskui vis tiek visus paleido“, – rašoma straipsnyje.

Leidinio duomenimis, vėliau tas Ruslano dėdė buvo apklausiamas byloje dėl 2008 m. sausį dingusio kriminalinio autoriteto ir artimo buvusio FST direktoriaus pavaduotojo Ruslano Atlangerijevo pažįstamo, kurį automobilio bagažinėje išvežė iš Maskvos į Čečėniją.

Dėdę apklausė 2009 m. – dėl parlamentaro Ruslano Jamadajevo žmogžudystės bylos. Dabar šis žmogus – politikoje.

„Politikoje ir kitas Ruslano dėdė. Sprendžiant iš sistemos „Sirena“ (lėktuvų bilietų pardavimo sistema), Ruslanas dažnai lydėdavo savo antrą aukštą postą užimantį giminaitį, kaip apsaugininkas arba kaip padėjėjas“, – rašoma straipsnyje.

Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas TV laidos „Echo Moskvy“ eteryje pavadino absurdu pareiškimus apie nušauti pasmerktų asmenų sąrašą.

„Nežinau visų teisėsaugos ir jėgos struktūrų ataskaitų detalių. Taip, ir neįmanoma viešinti“, – sakė D. Peskovas.

Jis taip pat pridūrė, kad klausimas apie kažkokio nušauti pasmerktų asmenų sąrašo, į kurį neva įtraukti rusų politikai ir žurnalistai, egzistavimą yra absurdiškas.