Tešlai reikės:
1 kg miltų,
500 g sviesto,
4 kiaušinių,
200 g riebios grietinės,
žiupsnelio druskos.
Įdarui reikės:
apie 700 g maltos kiaulienos,
3 svogūnų,
druskos pagal skonį,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
maltų lauro lapelių žiupsnelis
Šaltą sviestą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su miltais bei druska. Įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę ir užminkykite tešlą. Padėkite valandai šaltai.
Įdarui į maltą mėsą suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, druską bei prieskonius. Gerai išminkykite ir padaužykite į stalą, kad mėsa sukibtų. Jeigu norite, kad įdaras būtų sultingesnis, į mėsą galite įpilti vandens arba sultinio - tai jau skonio reikalas. Palikite pasimarinuoti.
Atvėsusią tešlą sužnaibykite maždaug vienodo dydžio gabaliukais - iš šio kiekio turėtų išeiti apie 28-30 kibinų.
Kiekvieną gabaliuką tešlos atskirai iškočiokite, dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užraitykite siūlę viršuje.
Padarytus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ištepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug pusę valandos, kol gražiai apskrus.
Skanaus!