Akcijoje dalyvavo 900 „Rasos“ gimnazijos gimnazistų, 70 mokytojų ir 30 pradinių klasių mokinių iš Kauno „Atžalyno“ vidurinės mokyklos. Skambant muzikai, akcija prasidėjo mokinių minčių skaitymu iš jų sukurtų esė Lietuvai.

Bendruomenė apie penkias minutes šoko flashmobą pagal VDU „Rasos“ gimnazijos abiturienčių Gretos Liutkutės ir Viktorijos Miškinytės pačių sukurtą dainą „Mano Lietuva“. Ant pievelės gyvai dainą atliko gimnazijos abiturientų orkestras, dainavo gimnazijos solistės Ieva Ščerbinskaitė, Viktorija Miškinytė ir Agnė Medėkšaitė.

Skambant Lietuvos himnui į aikštę iškilmingai buvo įneštos 25 Trispalvės vėliavos. Renginio pabaigoje į dangų paleista 1000 geltonų, žalių ir raudonų balionų, simbolizuojančių Lietuvos laisvę.

Akcijos tikslas – jaunatviškai padėkoti Lietuvai už 25-ąjį laisvės pavasarį, už garbingą jos praeitį ir už tai, kad Lietuva augina žmones, kurie ir dabar pasiaukotų dėl Tėvynės. Šią džiaugsmo žinią gimnazijos atstovai sako norintys siųsti Lietuvai ir visam pasauliui.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)