Galima pastebėti, kad kandidatai daugiau laiko skiria narpliodami vienas kito gyvenimo aprašymus, nei kalbėdami apie ateities darbus.

Pirmajame rinkimų ture „Vieningo Kauno“ lyderis ir vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų V. Matijošaitis surinko apie 38 proc. balsų ir gerokai aplenkė dabartinį merą A. Kupčinską (22 proc.).

Akis į akį oponentai susitiko ir antradienį LRT radijo debatuose.

Nuo šios savaitės pradžios Kaune galima pastebėti prieštaringai vertinamus A. Kupčinsko rinkiminius plakatus, kuriuose primenamas V. Matijošaičio darbas tarybinėje milicijoje.

Beje, pats V. Matijošais niekada neslėpė, kad dirbo milicijoje.

„Dirbau nuo 1981 metų iki 1991 metų rugsėjo. Pats pirmas darbas buvo kriminalinė paieška. Antros pareigybės – patrulinės postinės tarnybos vado pavaduotojas. Trečias darbas, kurį ilgiausiai dirbau, tai buvo Vidaus reikalų valdyboje Kadrų skyrius. Paskutinis darbas – Santakos rajono, tuo metu Požėlos, policijos komisaro ir skyriaus viršininko pavaduotojas“, - kalbėjo V. Matijošaitis.

„Reikia prisiminti pučo laikus, Sausio 13-osios laikus. Iki 1991 metų rugpjūčio mėnesio paprasti milicininkai turėjo apsispręsti – ar duoti priesaiką Lietuvos respublikai ir tapti policininkais arba išeiti iš statutinės tarnybos. Ponas Visvaldas pasirinko kitą tarnybą, nes jo paskutinės pareigos buvo Kauno miesto Požėlos rajono Vidaus reikalų skyriaus viršininko pavaduotojas politiniam darbui. Pagrindinė pareiga: milicijos darbuotojų sąmonės formavimas, kad jie būtų tikri komunistinio rėžimo tarnai“, - replikavo A. Kupčinskas.

„Iš tiesų netiksliai pasakėte, nes kaip ir visi milicijos darbuotojai, tame tarpe ir aš, perėjau į policiją. Aš daviau priesaiką policijai ir aš išėjau iš policijos. (…). Gerbiamas meras yra užstrigęs istorijoje. Aš gimiau tais laikais ir dirbau tais laikais. Tai gal gerbiamas meras Kupčinskas nori visus tuo metu gyvenusius ir dirbusius surinkti į rotušės aikštę ir užmėtyti akmenimis?“, - klausė V. Matijošaitis.

Savo ruožtu „Vieningo Kauno“ kandidatas įgėlė A. Kupčinskui, kuris studijavo istoriją, politologiją, komunikaciją.

„Tik taikomoji matematika nelabai sekėsi – nelabai sekėsi skaičiuoti tai teko išeiti. Mano patarimas tuo metu būtų eiti patarnauti armijoje ir viskas būtų gerai“, - patarė V. Matijošaitis.

Lemiamas rinkimų turas vyks jau šį sekmadienį.