Įspūdingiausią rezultatą “Formula Baltic” klasėje pasiekė Estijos lenktynininkas Jegor Popov, 1256 metrų distancijos ratą įveikęs per 40,400 sek. Deja, tik iš šeštos pozicijos rytojaus pirmajame finale startuos Ramūnas čapkauskas, į priekį praleidęs dar tris Estijos ir vieną Suomijos atstovą. Sergejus Mironenka kvalifikacijoje liko dešimtas, Egidijus Gutaravičius vienuoliktas.

Geriausiai Lietuvos sportininkai pasirodė galingiausioje “Baltic GT” klasėje. Jau varžyboms parengta technika lietuviai pranoko konkurentus, o trasoje lygių nebuvo Alfredui Kudlai. “Porsche Carrera GT3” buvo greitesnis ir už Mindaugo Dainausko vairuojamą “Chrysler Stratus”, ir už Nemuno Dagilio “Porsche”. Būtent šis trejetukas rytoj žada labai atkaklią kovą, kurioje lietuviai tikrai turėtų nuskinti laurus.

Beje, “Baltic GT” klasėje startuoja ir vienintelė mergina: naują “VW Golf” vairuoja estė Tuuli Laanetu. Dar vienas vertas dėmesio automobilis tai turbodyzelinis Roberto Kupčiko vairuojamas “VW Golf”, kuriuo sportininkas startuoja “Golf TDI” taurės varžybose užsienyje.

Drauge su “Baltic GT” klase startuos naujos “Super2000” klasės atstovai, tarp kurių greičiausias buvo estas Aivis Ohtla, vairavęs “Honda Civic”.

14 sportininkų startuos B2000 ir “Super1600” klasių finale. Nors Egidijus Dapšas sako negalįs iki galo išnaudoti “Honda Civic” automobilio galimybių, jis startuos iš antros pozicijos. Greitesnis už jį buvo tik dviejų pastarųjų Baltijos šalių čempionatų nugalėtojas latvis Girts Krūzmanis, kuris Vilniuje važiuoja “Opel Astra”. Trečias sekmadienio pirmajame finale startuos taip pat latvis Janis Horeliks. Antrą sezoną “Ford Focus” automobiliu važiuojančiam Nerijui Dagiliui pavyko pasiekti penktą rezultatą.

Taip pat antras laikas lietuviams priklausė ir “Super 1600” klasės kvalifikacijoje. Automobilių sporto gerbėjams puikiai pažįstamas Dovilo Čiutelės VAZ 2105 nusileido tik esto Raimo Kulli “VW Golf”. Galima laukti, kad sekmadienis bus sėkmingesnis Edvinui Filipavičiui, Mindaugui Neliubšiui ir Pauliui Macevičiui, kurie liko rikiuotės gale.

Prieš pat kvalifikacijos pradžią publikai nuobodžiauti neleido “Volkswagen Race Taxi”: lenktynių svečius šio gamintojo automobiliais vežiojo lenktynininkai Robertas Kupčikas ir Egidijus Dapšas.

Sekmadienį finaliniai važiavimai prasidės 11 valandą 30 minučių. Visos klasės du sykius važiuos po 20 ratų. Varžybas organizuojantis “Promosportas” ir Vilniaus miesto savivaldybė kviečia įspūdingai praleisti sekmadienį, nes sostinėje tokios lenktynės šiemet vyks vienintelį kartą: antras Lietuvoje numatytas etapas rugsėjį bus surengtas Kačerginėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją