„Lietuvos rytas“ trečiadienį pratęs išskirtinės svarbos dvikovų maratoną, prasidėjusį praėjusią savaitę.

Jei namuose priėmus Izmiro „Pinar Karsiyaka“ klubą vilniečių žaidimas bangavo, o galutinis rezultatas – lygiosios 81:81 – komandos atstovų netenkino, savaitgalio mače su Kauno „Žalgiriu“ sostinės ekipa duobių išvengė ir sutriuškino principinius varžovus 93:66.

„Žinoma, su „Žalgiriu“ mums buvo geros rungtynės. Taip turime žaisti kasdien, ir aš nekalbu tik apie aštuntfinalį su turkais. Geros komandos po puikių rungtynių negali sau leisti kitas žaisti viena koja. Privalome būti pasirengę kiekvieną dieną“, – pabrėžė M. Nicola.

Ką „Lietuvos ryto“ treneris mano esant reikalinga pakeisti lyginant su pirmu aštuntfinalio susitikimu Vilniuje?

„Rezultatą, – nusijuokė specialistas iš Argentinos. – Jei rimtai, reikia agresyviau gintis prieš jų lyderius Bobby Dixoną ir Joną Dieblerį. Tai tikrai įmanoma, mes taip gynėmės mače su „Žalgiriu“. Kai žaidėme namuose su „Pinar Karsiyaka“, taip pat buvo panašių sėkmingų atkarpų, bet pasitaikė ir prastesnių epizodų, kurie neleido mums pasiekti pergalės. Izmire reikės visas 40 minučių žaisti maksimalia jėga“, – samprotavo M. Nicola.

„Lietuvos ryto“ arenoje beveik visas rungtynes pirmavę šeimininkai įstrigo, kuomet Turkijos komanda ėmė gintis mišria gynybos sistema, turinčia tiek zoninės, tiek asmeninės gynybos elementų. Anot M. Nicola, vilniečiai turi priemonių jai neutralizuoti, tereikia nepasimesti.

„Mes turime puolimo derinius, pritaikytus puolimui prieš tokią gynybą. Tik reikia būti labai susikaupusiems realizuojant sumanymus. O svarbiausia – nesustoti, kai varžovai kažką pakeičia“, – savo auklėtinius mokė argentinietis.

„Lietuvos rytas“ ir „Pinar Karsiyaka“ Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną dvikovą pradės 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)