O jūs žvilgterėkite į savąjį... Ir kaip? Džiugina? Dažnas į sporto salę ir užsuka todėl, kad jau nebedžiugina. Faktas, kad būtent centrinėje kūno dalyje riebalai linkę kauptis dažniausiai – vyrams ties pilvu, moterims ties juosmeniu ir klubais.

O dabar atkreipkite dėmesį į savo laikyseną... Kiek ilgai galite išlaikyti savo korpusą tiesų, nesusikūprinus? Vien išsitiesę jūs jau tapote elegantiškesni ir grakštesni, o norint taip atrodyti visą dieną, tenka įtempti pilvo raumenis... Būtent – stiprus ir tvirtas liemuo, išlavinti ir tvirti pilvo bei nugaros raumenys yra pagrindas.


Treneris Bronius Burneika

Tvirtas juosmuo, stiprūs liemens raumenys pagerina gyvenimo kokybę. Aš nejuokauju... Laikysenai, amortizacijai, taisyklingam sėdėjimui labai svarbus centrinės kūno dalies raumenynas – būtent jis jums padės be vargo atlaikyti visos dienos krūvį.

Tad būtinai rekomenduoju ateiti pasportuoti su grupe. Kodėl? Pastebėjau, kad savarankiškai salėje sportuojantys vyrai didžiausią dėmesį skiria rankų, krūtinės, pečių raumenims, moterys tuo metu tobulina apatinę kūno dalį – kojas ir užpakaliukus. O kai ateina eilė pilvo presui bei nugarai – keletas atsilenkimų ir namo...

Pilvo presas mėgsta ir reikalauja daug pakartojimų, o tam reikia valios ir susikaupimo. Be to, daugelis pratimus presui daro netaisyklingai. O grupinėje treniruotėje treneris paaiškins, kaip teisingai atlikti kiekvieną pratimą, prižiūrės, patars ir neleis simuliuoti.

Taip pat skubu paneigti vieną nuostatą, kad šiose treniruotėse pumpuosim vien pilvo presą ir bus baisiai nuobodu. Pažadu – nuobodu nebus, nebus ir lengva. Treniruočių metu lavinsim ir tvirtinsim visus raumenis tolygiai, tiesiog didesnį dėmesį skirdami nugaros, liemens ir pilvo preso zonoms. Negalima izoliuotai lavinti vieno atskiro raumens – juk raumenys - tai integruota visuma!

O kai jau ateisite iki sporto salės (sveikinu – pusė darbo jau padaryta) pakalbinkite trenerį – pasidomėkite, kokio intensyvumo treniruotė žada būti, kokios apkrovos jūsų laukia, įspėkite, jei atėjote pirmą kartą po ilgų žiemos atostogų, nepersistenkite, kad kitą dieną netektų kęsti nemalonių skausmų.

Ir pabaigai tik jums atskleisiu vieną labai svarbią paslaptį – geriausiai riebalus degina teisingas maistas. Virtuvė – slaptoji jūsų pilvo preso lavinimo kalvė. Nesuklupkite, nes tai sunkiausiai įveikiama užduotis visiems tirpdantiems nereikalingus riebalus.