197 cm – toks iš koto neverčiantis rezultatas Prahoje garantavo auksą rusei Marijai Kučinai. A. Palšytė šiemet uždarose patalpose buvo iššokusi centimetru aukščiau, bet Europos čempionate tenkinosi 194 cm ir vieta apdovanojimų pakylos papėdėje.

„Labai apmaudu – medinio medalio niekas ant kaklo nekabina. Bet finale startavau pirmą kartą – kaip debiutui, vieta nėra prasta. Manau, visos mano pergalės bus ateityje, todėl nėra ko nusiminti. Juk man tik 22-eji“, – guodėsi vilnietė.

Anot jos, šuolių į aukštį sektoriuje sportininkių rezultatai buvo gana kuklūs dėl daugiafunkcinėje Prahos arenoje patiestos dangos.

„Visos kalbėjo, kad danga – labai sunki. Net šio sezono lyderė Kamila Licwinko iš Lenkijos sakė, jog sąlygos – žiaurios. Jei du metrus peršokančiam žmogui taip atrodo, man – tuo labiau. Danga buvo keistai patiesta ant lentų, kurios nėra stabilios. Automatiškai turi daug labiau įtempti raumenis, ir jie greičiau pavargsta.

Sprinteriams ar šuolininkams į tolį lengviau, nes jų raumenys kiek kitaip reaguoja į dangą, o mums po pirmos dienos buvo visiškai „atjungtos“ blauzdos. Tos, kurioms pavyko greičiau atsigauti, ir parodė geresnius rezultatus. Mūsų komandos kineziterapeutas sakė savo medicininėje ataskaitoje paminėsiantis šį faktą. Manau, ateityje organizatoriai turėtų į tai atsižvelgti“, – kalbėjo A. Palšytė.

Tiesa, paklausta, ar Vilniaus manieže jaučiasi patogiau, lengvaatletė numojo ranka.

„Apie Lietuvos bazes daug nekalbėkime... Juk ten Europos čempionatai nevykdomi, todėl nėra prasmės lyginti. O šiaip pirmenybės buvo organizuotos gerai, arena būdavo pilna, žiūrovai savus fantastiškai palaikė. Galima tik svajoti, kad kada nors toks čempionatas vyktų Lietuvoje ir publika būtų tokia šauni“, – sakė aukščiausią vietą tarp Europos čempionate startavusių lietuvių užėmusi sportininkė.

Beje, jai teko išgerti vaistų nuo skausmo, kadangi šuolininkei jau mėnuo negyja įplyšęs peties raumuo. Po dešimties dienų A. Palšytė ketina Palangoje pradėti fizinio pasirengimo stovyklą ateinančiam vasaros sezonui, bet prieš tai teks apsilankyti pas gydytojus.

„Ilgai nelaukusi turėsiu vykti pakartotiniams tyrimams, galbūt reikės rimtesnio chirurginio įsikišimo“, – nuogąstavo atletė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)