Antroji varžybų diena pažėrė nemažai netikėtumų. „KTU-Mintonet“ tinklininkai, namuose lengvai laimėję pirmąjį tarpusavio susitikimą prieš Vilniaus „FV/LJR-SM Tauras“ 3:0 (25:18, 25:17, 25:18), atsakomosiose rungtynėse išvykoje nesitikėjo rimto pasipriešinimo. Tačiau treneris Vasilijus Burakinskis sugebėjo savo jaunuosius auklėtinius nuteikti kovai ir vaikinai pamokė patyrusius Kauno vilkus 3:0 (25:23, 25:21, 25:21). Tarpusavio susitikimų rezultatui tapus 1:1, buvo žaidžiamas papildomas „auksinis setas“, kuriame kauniečiai išplėšė sunkią pergalę 15:13.

„Mūsų žaidimas šį savaitgalį buvo prastas, šiandien žinoma sužaidėme daug geriau nei vakar, bet serijos rezultatas dėsningas. Kalbant apie sezono rezultatus – šiemet likome septinti ir kitąmet čempionatą pradėsime B grupėje, tai yra antras blogiausias rezultatas komandos istorijoje. Bet problemos tame nėra. Panašu, kad turime, su kuo ir dėl ko augti, ir suprantame, kaip tą įgyvendinti. Vaikinai po truputį auga, bręsta, vyriškėja, kaupia patirtį ir augina tikėjimą savimi“, – po rungtynių kalbėjo Vilniaus „FV/LJR-SM Tauras“ treneris V. Burakinskis.

Ne mažesnė drama vyko ir Raseiniuose, kur „Raseiniai-Norvelita“ priėmė VGTU tinklininkus. Pirmasis susitikimas Vilniuje baigėsi raseiniškių naudai 3:1 (25:15, 15:25, 25:17, 25:19), tad jiems teliko žengti paskutinį žingsnį pusfinalių link. Tačiau vilniečiai Jono Adomaičio auklėtiniai nebuvo linkę sudėti ginklų ir išlygino serijos rezultatą – 3:1 (25:23, 18:25, 25:22, 25:22). Tiesa, „auksiniame sete“ savo pranašumą įrodė raseiniškiai – 15:11.

Rungtynių herojumi tapo „Raseinių-Norvelitos“ lyderis Tomas Stasevičius, pelnęs net 37 taškus. Po rungtynių jis pasakojo: „Mačą pradėjome galbūt šiek tiek atsipalaidavę po vakarykštės pergalės, klydome lygiose vietose. Priešininkai šiandien žymiai geriau statė užtvaras ir žaidė gynyboje nei vakar. Savo komandoje galėčiau išskirti Deivydą Platonovą, kuris svarbiais momentais traukė sudėtingus kamuolius. „Auksiniame sete“ grubiai klydo VGTU jungiantieji žaidėjai, tai padėjo mums laimėti“.

Lietuvos vyrų tinklinio čempionato pusfinaliai prasidės kovo 28 d. Kelmės „Antivis-Etovis“ namuose priims Marijampolės „Sūduvą“, o Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ – „Raseinius – Norvelitą“. Pusfinalio serijoje komandos žais iki trijų pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją