Konsultuotis su savo gydytoju reikėtų – galbūt turite kokių sveikatos sutrikimų, kurie neleistų imtis šitokio lieknėjimo plano.

O dieta nesudėtinga, bet veiksminga  per 12 dienų (2 dienos yra skirtos dietos užtvirtinimui) galite atsikratyti nuo 8 iki 10 kg antsvorio.

Žinau, kad man užteks ir 5 dienų, nes nuo kelių giminės balių užsikrapštę ant klubų 3 kilogramai niekaip nenusipurto. Nei šokdynė jų nenukrato, nei dažnesni meilės seansai ir net šlykštusis salieras, kurį valgau vien todėl, kad padeda deginti riebalus.

Aš ir nesijaudinu  labiau išgyvena į kampą nudrėbtas mano baltas lininis sijonas, kuris per karščius dar neglamonėjo mano užpakalio. Priežastis  netelpa. Aišku, labiau norėčiau tikėti variantu, kad čia sijonas susitraukė, o ne mano sėdimoji išsiplėtė, tačiau faktas lieka faktu sijonas dūlėja, o aš nieko nedarau.

Taigi sudėliotas užpakalio talpinimo į sijoną planas su specialiu valgiaraščiu. Primenu  dieta 5 dienoms, bet galima ją pratęsti, kad figūra atrodytų dailesnė.

VALGIARAŠTIS

Pusryčių variantai

* Saldi arbata arba kava be pieno su 1 (tikrai vienu!) krekeriu arba duoniuku

* Nesaldus gėrimas ir 20 g džiovintų vaisių bei riešutų mišinio

* Nesaldus gėrimas ir 30 g dribsnių su 100 g lieso pieno

Priešpiečių variantai

* 200 g liesos varškės be priedų (razinų, vanilės, šokolado ir pan.)

* 300 g lieso kefyro arba jogurto be priedų, suplakto su bananu arba braškėmis

* 200 g lieso kefyro arba jogurto, suplakto su vaisiais ir 30 g riešutų

PLIUS prie priešpiečių  100 g kopūstų salotų ir 2 putpelės kiaušiniai (žalia arba virti)

Pietūs (po 15 val.)

Lengva kopūstų sriuba, kopūstų salotos, 200 g virtos žuvies, mėsos, paukštienos

Užkandžiai

200 g sezoninių uogų

Vakarienė

Dietinė daržovienė ir nedidelis gabalėlis juodos duonos

RECEPTAI

Kopūstų sriuba

Šviežios bulvės, šviežios morkos, svogūnas, kopūstas, pomidoras. Druskos dėti labai mažai (geriau išvis atsisakyti). Tokia daržovių sriubą skanu valgyti, įdėjus dar virto kiaušinio ir grietinės, tačiau dietos metu šitų priedų siūlome atsisakyti. Daržovės tik verdamos  apkepti nereikia.

Kopūstų salotos

Kopūstai, morkos, agurkas, obuolys. Padažas  citrinos sultys ir šalto spaudimo alyvuogių aliejus.

Dietinė daržovienė

Stambiai supjaustykite cukiniją, baklažanus, svogūną, sutarkuokite morką, pomidorą, supjaustykite raudoną papriką. Virkite nedegiame puode be jokių riebalų, savo sultyse. Prieskoniai  česnakas, šiek tiek druskos, juodieji pipirai, galite įdėti maltų graikinių riešutinių. Jei koks ingredientas netinka, jį galite pakeisti pievagrybiais.

Dietą galite pratęsti iki 10 dienų

Jei nusprendėte dar 5 dienoms dietą pailginti, tai dabar parai pridėkite 200 g virtų ryžių, 100 g žuvies ir 20 g šokolado  valgykite tuomet, kai jau alkis jums gramdo skrandžio sieneles.

Be to, pasibaigus 10 dienų dietai, galite skirti 2 dienas jos užtvirtinimui. Reikės valgyti tik kopūstų sriubytę. Sutrinkite ją elektriniu plakikliu ir gerkite šį daržovių kokteilį kas 2 valandas. Užkandžiaukite  200 g uogų.

P. S. Dietai pasibaigus, prie įprastinės mitybos grįžkite PAMAŽU!