Prieš mačą atsiėmęs naudingiausio vasario mėnesio LKL žaidėjo titulą A. Kavaliauskas su ta pačia galinga banga varė į neviltį „Žalgirio“ priekinę liniją.

„Buvome labai užsidegę, fanai labai gerai palaikė mus ir davė daug energijos. Daug treniravomės, pasiruošėme ir tai lėmė pergalę“, – didelių priežasčių tokiam laimėjimui neieškojo A. Kavaliauskas.

Jis nesutiko, kad rungtynės buvo baigtos jau po pirmų dviejų kėlinių, kai „Lietuvos rytas“ pirmavo 52:25.

Ne, įveikėme varžovus per 40 min. Persvara buvo didelė, bet reikėjo toliau žaisti. Jeigu mes sužaidėme geras dvidešimt minučių, tai jie taip pat galėjo tai padaryti. Pirmos penkios trečio kėlinio minutės buvos svarbios – „Žalgiris“ nedaug įmetė, o mes išlaikėme tą skirtumą“, – kalbėjo vienas iš vilniečių lyderių.

„Žalgiris“ vien per pirmus du kėlinius suklydo 15 kartų, o rungtynes baigė su 21 klaida. A. Kavaliausko manymu tokį varžovų klaidų skaičių didžiąją dalimi lėmė „Lietuvos ryto“ gynyba: „Tai 95 proc. dėl mūsų geros gynybos. Tai tiesiog darbas ir valia laimėti“.

Jis nebuvo linkęs veltis į diskusijas apie pagerėjusį vilniečių žaidimą gynyboje ir Artūro Gudaičio trūkumą „Žalgiriui“. „Jiems jo trūko, kas be ko, bet aš manau, kad Darius Songaila taip pat gali gerai sužaisti“, – sakė A. Kavaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)