Naujajame veiksmo ir komedijos elementų prisotintame mokslinės fantastikos filme Sh.Copley įkūnijo pagrindinį herojų – robotą Čapį. Šis „gimsta“ išmėginus unikalią dirbtinio intelekto programą, tačiau vėliau yra pagrobiamas ir nusikaltėlių gaujos išmokomas gangsterio gyvenimo bei žmogiško elgesio. Nors filmo „Čapis“ žiūrovai aktoriaus ekrane neišvys, filmavimo aikštelėje su kolegomis dirbo būtent jis, o vėliau Sh.Copley judesiai ir emocijos buvo kompiuterinės grafikos meistrų nukopijuoti ir perduoti robotui Čapiui, kurį pamatys kino teatrų publika.

„Čapio“ premjeros proga, kviečiame sužinoti daugiau įdomybių apie 41-erių Sh.Copley, kurį taip pat galėjote matyti filmuose „Eliziejus“, „Piktadarės istorija“ su Angelina Jolie, kur vyras įkūnijo pikta linkintį karalių, bei 2010-ųjų veiksmo juostoje „A Komanda“.

Aktoriaus ūgis – 183 cm.

Sh.Copley tėvas – Bruce‘as Copley, buvęs universiteto profesorius, multiinstrumentalistas, dabar vedantis paskaitas ir pramoginius renginius. Aktoriaus motina Linda Stocks-Copley yra vieno naujų religinių judėjimų – Krikščionybės mokslo (angl. Christian Science) – specialistė. Sharlto brolis Donovanas yra sėkmingos Keiptauno grupės „Hotwater“ vokalistas, o sesuo Marisa yra šokėja ir mados bei kostiumų dizainerė.

Tapti aktoriumi Sharlto svajojo nuo vaikystės, tačiau šį troškimą jam teko atidėti. Baigęs mokslus aktorius dirbo televizijoje, tačiau už kadro – jis įkūrė prodiuserinę kompaniją, kur turėjo vaizdo efektų studiją, televizijos studiją ir talentų agentūrą. Sh.Copley taip pat buvo jauniausias Pietų Afrikos televizijos prodiuseris, mat tokio posto jis sulaukė būdamas vos 24-erių (kai kuriais šaltiniais – 25-erių, – red. past.).

Didžiausia Sh.Copley aistra iki tampant aktoriumi buvo specialiųjų vaizdo efektų kūrimas.

Augdamas Sh.Copley buvo milžiniškas televizijos serialo „A Komanda“ gerbėjas, tad vaidmuo to paties pavadinimo 2010-ųjų filme buvo jo svajonės išsipildymas.

Nuo 2012-ųjų sausio Sh.Copley susitikinėja su Pietų Afrikos supermodeliu ir aktore Tanit Phoenix. Jiedu kartu yra įsigiję namą Los Andžele.

Kaip teigia pats Sharlto, jis buvo pavadintas Thaddeuso Sholto, kuris buvo vienas iš antrojo Arthuro Conano Doyle’ romano apie Šerloką Holmsą – „Keturių ženklas“ – herojų, garbei.

Sh.Copley ir N.Blomkampas yra geri draugai, nors jų amžiaus skirtumas 6-eri metai. Jie lankė tą pačią vidurinę, tačiau susipažino praėjus metams po Sharlto mokyklos baigimo. Tuo metu prodiuserinę kompaniją sukūręs Sharlto suteikė 16-mečiui N.Blomkampui galimybę jo studijoje dirbti su jo įranga bei tobulinti aistrą 3D animacijai ir dizainui.

Filmas „9-asis rajonas“ buvo Sh. Copley debiutas didžiajame kine.

Visą savo herojaus Vikuso tekstą filme „9-asis rajonas“ Sharlto išgalvojo pats, nes pagal N.Blomkampo sumanymą, jo žodžiai turėjo būti šimtaprocentinė improvizacija, kad skambėtų gyvai ir organiškai.

Sh.Copley herojus Kriugeris 2013-ųjų filme „Eliziejus“ buvo įkvėptas tikrų specialiųjų pajėgų kareivių.

Aktorius pasižymi neprastu humoro jausmu. Filmo „Eliziejus“ kolegai Mattui Damonui jis iškrėtė pokštą – kol pastarasis viešėjo pas šeimą, Sharlto jo namelyje ant ratų viską sujaukė taip, tarsi ten būtų viešėjęs jo herojus Kriugeris. „Primėčiau „kruvino“ rekvizito, palikau savo nešvarius drabužius, kojines, net įdėjau porno filmą į DVD grotuvą“, – pasakojo Sh.Copley.

Pasaulis kažkada turėtų pažinti Sh.Copley kaip režisierių – jis yra sukūręs trilerį apie antgamtines jėgas, tačiau jis kol kas nėra išleistas. „Spoon“ pavadintame filme pagrindinį vaidmenį atliko žinomas aktorius Rutgeris Haueris.

Sh.Copley apie Holivudą: „Holivudas nežino, ką su manimi daryti, nes mano personažai visuomet visiškai skiriasi nuo to, kas normalu ir įprasta. Galbūt tai man suteiks ilgaamžiškumo šioje industrijoje.“

Apie aktorystę iki „Čapio“: „Vaidindamas jaučiuosi labai patogiai. Gal todėl, kad aktoriumi tapau vėlai. Žinoma, kurį laiką buvau suirzęs, nes visi vaidmenys po „9-ojo rajono“ buvo antraplaniai, tačiau tiesiog negalėjau rasti pagrindinio vaidmens, kuris būtų pakankamai geras arba prieš mane sąraše būdavo 20 ypač žinomų, talentingų aktorių pavardžių.“

Filmo „Čapis“ veiksmas vyksta netolimoje ateityje, viename didžiausių Pietų Afrikos miestų, Johanesburge. Tiesa, vargu ar jo vaizdai šiame filme pritrauks turistų srautus – prieš žiūrovų akis iškils pragariška sugriauto metropolio versija, kur policija priversta į pagalba pasitelkti robotus, tam kad suvaldytų įsišėlusius ir ginkluotus nusikaltėlius. Kai vienas policijos robotų apgadinamas kovoje, mechaninės armijos kūrėjas, išradėjas Deonas (akt. Devas Patelis) nusprendžia su juo atlikti eksperimentą ir išmėginti dirbtinio intelekto programą, kurią jis tobulino jau kurį laiką. Taip gimsta Čapis, pirmasis pats protauti sugebantis robotas.

Filme „Čapis“ žiūrovai išvys ne tik Sh.Copley, D.Patelį, Hugh Jackmaną bei Sigourney Weaver, bet ir galės įvertinti populiaraus Pietų Afrikos dueto „Die Antwoord“ atlikėjų Ninja ir Yo-Landi vaidybą.

Jausti ir mylėti gebantis robotas Čapis jau atkeliavo į Lietuvos kino teatrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją