Lietuvos komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius dvejetų mačui su lenkais pasirinko stipriausią sudėtį. Šeštadienį nuspręsta, kad į aikštę žengs Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis. Kitoje tinklo pusėje stovėjo tituluoti dvejetų specialistai - Lukaszas Kubotas ir Marcinas Matkowskis.

Ketvirtadienį ištraukus Deviso taurės I grupės susitikimo burtus R. Mugevičius dvejetų akistatai buvo nominavęs L. Grigelį (361 vieta ATP reitinge) ir Luką Mugevičių (ATP-642). Bet išaušus šeštadienio rytui teniso specialistas įsitikino, kad komandos lyderis R. Berankis (ATP-76) nėra pervargęs, ir pakeitė juo savo sūnų.

Du geriausi Lietuvos tenisininkai atkakliai priešinosi tituluotiems varžovams. Deja, pirmo ir antro setų pabaigose mūsiškiai pralaimėjo taškus savo padavimų metu. Trečiajame sete varžovai įrodė savo pranašumą tik pratęsimo metu.

L. Kubotas ir M. Matkowskis laimėjo susitikimą, tad Lenkijos bei Lietuvos Deviso taurės mače šeimininkai išsiveržė į priekį rezultatu 2:1.

Dvejetų mačas: Lenkija - Lietuva - 6:4, 6:4, 7:6 (7:1)

Dvejetų mačo eiga:

Penktadienį prasidėjusiame Lenkijos ir Lietuvos vyrų teniso rinktinių mače po dviejų vienetų susitikimų rezultatas buvo lygus - 1:1.

Pirmoji Lietuvos raketė R. Berankis 6:2, 6:4, 6:3 nugalėjo antrą Lenkijos raketę L. Kubotą (ATP-163). Lenkų lyderis Jerzy'is Janowiczius (ATP-51) 7:6 (7:3), 6:3, 6:4 privertė pasiduoti L. Grigelį.

Sekmadienį Plocke varžysis R. Berankis ir J. Janowiczius bei L. Grigelis ir L. Kubotas.

Lietuviai antroje pagal pajėgumą Deviso taurės grupėje (po pasaulio grupės, kurioje grumiasi 16 stipriausių komandų – DELFI) žaidžia pirmą kartą istorijoje.

Mūsiškiai į tokias aukštumas pakilo po to, kai pernai 5:0 sutriuškino Norvegijos, 3:2 palaužė Pietų Afrikos bei 3:2 įveikė Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkus. Lenkų svajonę patekti į elitą pernai sudaužė juos 3:1 nugalėję kroatai.

Lenkijos ir Lietuvos poros laimėtojų liepą lauks mačas su Ukrainos atstovais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)