Plockas turi per 120 tūkst. gyventojų, 2010 metais miestą papuošė naujutėlė daugiafunkcinė arena, todėl artėjančių teniso dvikovų kontekste peršasi palyginimas su Šiauliais, dar visai neseniai tituluotais pagrindiniu Lietuvos teniso centru.

Bet tokią mintį išgirdęs Ričardas Berankis iš nustebimo kilsteli antakius. Pirma Lietuvos raketė – iš Vilniaus, tačiau kadaise nesulaukęs nė dešimties jis persikėlė į Šiaulių teniso akademiją, kur šlifavo įgūdžius būsimai tenisininko karjerai. Todėl Saulės miestą 24-erių žaidėjas pažįsta kaip savo penkis pirštus ir panašumų su Plocku neįžvelgia.

„Gyventojų populiacija galbūt tokia pati, bet tai – visiškai skirtingi miestai. Man Plockas tikrai neprimena Šiaulių“, – DELFI sakė R. Berankis.

Nors ir Šiauliai kenčia nuo emigracijos, užslinkus sutemoms Plocko senamiestis ištuštėja tarsi po branduolinės katastrofos: plačiapetės Vyslos juosiamoje centrinėje miesto dalyje gyvą dvasią sutiksi nebent viename iš greta rotušės išsirikiavusių restoranų ar užeigų.

Bet vaizdas neabejotinai pasikeis penktadienio vakarą, kuomet iš „Orlen“ arenos aptarti pirmos dienos rezultatų plūstelės Lietuvos teniso mėgėjų minia.

Lietuvos teniso sąjunga (LTS) išplatino 300 bilietų į Deviso taurės I grupės susitikimo Plocke pradžią, be to, lietuvišką pulką tribūnose pagausins ir tautiečiai, internetu pirkę bilietus iš vietinių tarpininkų.

Pagrindinės pajėgos – du dideli aistruolių autobusai – į kelią iš Lietuvos pajudėjo penktadienio rytą. Tenisas į Plocką privilios ir nemažai žinomų asmenybių, pavyzdžiui, 2003 metų Europos krepšinio čempioną Ramūną Šiškauską.

Tiesa, laisvų kambarių Plocko viešbučiuose per teniso savaitgalį užteko ne visiems, todėl vienai aistruolių grupei teko įsikurti už šimto kilometrų esančioje Varšuvoje.

Ryškiausia Lenkijos teniso žvaigždė Jerzy Janowiczius domina ir vietos sporto gerbėjus. Lenkijos teniso asociacijos duomenimis, į susitikimą parduota per 2,5 tūkst. bilietų. Tiesa, jei šis skaičius nepasikeis, „Orlen“ arenos tribūnos bus užpildytos tik per pusę – iš viso jose telpa daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų.

Prieš penkerius metus atidarytoje salėje įprastai šeimininkauja aukščiausioje šalies lygoje žaidžiantys Plocko „Wisla“ klubo rankininkai. Jie, kaip ir to paties pavadinimo komandos futbolininkai, yra didžiausi miesto sporto mėgėjų numylėtiniai.

Ar karštas palaikymas laukia ir penktadienį 17 val. Lietuvos laiku ant „Orlen“ arenoje išklotos dirbtinės dangos žengsiančio Lukaszo Kuboto, parodys laikas, bet prieš jį stosiantis R. Berankis tikrai gali būti ramus dėl triukšmingo sirgalių užnugario.

Lietuvos ir Lenkijos mačo tvarkaraštis

Penktadienis – nuo 17 val.*

Ričardas Berankis – Lukaszas Kubotas
Laurynas Grigelis – Jerzy Janowiczius

Šeštadienis – nuo 15 val.

Laurynas Grigelis/Lukas Mugevičius – Lukaszas Kubotas/Marcinas Matkowskis**

Sekmadienis – nuo 15 val.

Ričardas Berankis – Jerzy Janowiczius
Laurynas Grigelis – Lukaszas Kubotas

* - dvikovų pradžia nurodyta Lietuvos laiku
** - dvejetų sudėtį kapitonai dar gali pakeisti

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)