Ukrainos geopolitinės krizės akivaizdoje toks sprendimas kai kam gali atrodyti pernelyg drąsus, bet pakalbėję su žmonėmis, norinčiais organizuoti „Forum One Ukraine“, supratome, kad jie mąsto labai pragmatiškai ir patriotiškai – tiesiog dega pasiryžimu kuo greičiau ir tampriau tapti susijusiais su Vakarų civilizacija. Tiek kultūros, tiek ir verslo srityje. Tai puikiai iliustruoja ir jų pasirinkta konferencijos tema – „Pokyčių epocha: naujos strategijos“. Įvertinę tokias aplinkybes, labai norėjome juos palaikyti“, – sakė vienas iš „Forum One“ įkūrėjų Darius Jonauskas.

Anot jo, ukrainiečių troškimas organizuoti „Forum One“ konferenciją lietuviams yra žinomas nuo 2013 m. Tuomet svečiai iš Kijevo buvo pirmojo Lietuvoje vykusio „Forum One“ renginio partneriai ir kvietė savo klientus atvykti į Lietuvą. Šie, grįžę po konferencijos, buvo sužavėti tuo, ką pamatė ir patyrė joje. Paskatinti gerų atsiliepimų, ukrainiečiai išreiškė norą organizuoti analogišką lyderystės konferenciją savo šalyje. Jo neatvėsino net ir karinis konfliktas šalies Rytuose.

Lietuviai ukrainiečiams suteikė ne tik teisę savarankiškai organizuoti konferenciją, bet ir veda mokymus, konsultuoja bei dalijasi visa sukaupta patirtimi, padėsiančia ruošiantis tokio tipo ir masto renginiui Kijeve. Šiuo metu Ukrainos sostinėje kaip tik dirba viena iš „Forum One“ atstovių.

„Džiaugiamės, kad pavyko sutarti ir su p. Bransonu – jis vyks į Kijeve vyksiančią konferenciją. Nors šio žmogaus darbotvarkė labai įtempta, tačiau kai kalba pasisuko apie Ukrainą, jis mielai sutiko tapti vienu iš renginio pranešėjų ir svečių. Tai p. Bransonui, manau, jau nebe darbas, o misija, nes dar praeitų metų rugpjūtį jis savo interneto svetainėje rašė, kad visi, taip pat ir verslo atstovai, privalo siekti taikos Ukrainoje ir neleisti sugrįžti Šaltojo karo laikams“, – sakė D. Jonauskas.

Planuojama, kad „Forum One Ukraine“ konferencijoje dalyvaus daugiau nei 3 000 žmonių. Kai kurie jų po renginio turės galimybę vakarieniauti ir asmeniškai bendrauti su Richardu Bransonu.

Tuo tarpu „Forum One“ renginio Lietuvoje dar teks palaukti. Artimiausia konferencija numatoma 2016 m. gegužės arba birželio mėn. Šiuo metu, organizatorių teigimu, vedamos derybos su keliais potencialiais, visame pasaulyje gerai žinomais pranešėjais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)