Iš Rygoje šeštadienį vykusio Rytų Europos tinklinio asociacijos suvažiavimo grįžęs Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas pasakojo apie būsimas varžybas.

„Šiemet tikimės kaip niekad aukšto dalyvių lygio – 2015 metai yra įskaitiniai renkant pasaulinio reitingo taškus, reikalingus patekti į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadą. Zoniniai čempionatai kaip EEVZA turnyrų prizininkams suteikia pakankamai daug taškų, todėl į varžybas turėtų suvažiuoti visas Rusijos, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos ir kitų šalių tinklinio elitas.“

„Mūsiškės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė taip pat dalyvaus EEVZA varžybose, joms reikia sezono pradžioje užsidirbti reitingo taškų, kad vėliau būtų kviečiamos į prestižinius pasaulio taurės etapus Šveicarijoje, Rusijoje, Norvegijoje ir t.t. Tiek moterų, tiek vyrų etapai vyks pačiame Vilniaus centre, Credit24 arenoje prie Baltojo tilto, tad laukiame gausaus sirgalių palaikymo. Šie metai mūsų sportininkams yra labai svarbūs“, - pridūrė M. Vasiliauskas.

Praėjusiais metais Vilniuje taip pat gegužės mėnesį vykusiame Rytų Europos čempionato moterų etape nugalėtojomis tapo I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė, o kita lietuvių pora Erika Kliokamanaitė ir Monika Šalkutė iškovojo bronzos medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją