Į brangiausių miestų penketuką taip pat patenka Paryžius, Oslas, Ciūrichas bei Sidnėjus. EIU atlikta apklausa tyrė 133 miestus visame pasaulyje, o etalonu pasirinko Niujorką. Analizuojamos daugiau kaip 160-ties prekių ir paslaugų kainos: maisto produktai, drabužiai ir sąskaitos už komunalines paslaugas.

Singapūre pagrindiniai lyginti maisto produktai vidutiniškai 11 proc. brangesni nei Niujorke. Kaip ir Seule, čia brangiausiai mokama už drabužius - "kainos 50 proc. didesnės nei Niujorke", pabrėžia EIU specialistai. Be to, sudėtinga leidimų automobiliams sistema itin pakelia automobilių kainas: gyventojų transporto išlaidos maždaug tris kartus viršija vidutines tokias išlaidas Niujorke.

EIU nurodo, kad atvejis, kuomet penki brangiausi miestai keliskart iš eilės nekeičia savo pozicijų, yra "itin retas" - statistika nepakito net ir žymiai smukus naftos kainoms bei daugelyje rinkų kilus defliacijos grėsmei. Paprastai šie veiksniai ir užsienio valiutos kurso judėjimas turi daugiausiai įtakos miestų gyventojų išlaidoms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)