Antradienį ir trečiadienį pirmieji su parodos naujienomis galės susipažinti žiniasklaidos atstovai, kurių čia bus apie 10 tūkst. Nuo ketvirtadienio, kovo 5 d., iki kovo 15 d. „Palexpo“ rūmuose laukiami ir visi besidomintys automobilizmo naujienomis. Suaugusiems bilietas į parodą kainuoja 16 frankų (apie 17 eurų). Tikimasi, kad šiemet svarbiausią Europoje automobilių parodą per vienuolika dienų aplankys apie 700 tūkst. žmonių.

Nuo 1905 m. rengiamos parodos organizatoriai suskaičiavo, kad šiemet gamintojai pristatys apie 130 naujų ir koncepcinių modelių, o iš viso 220 kompanijų stenduose bus eksponuojama apie 900 įvairių mašinų. Taip pat bus keletas tematinių stendų, skirtų elektromobiliams ir alternatyvia energija varomoms mašinoms, lenktyniniams bolidams, patobulintiems automobiliams, taip pat bus ir speciali aksesuarų ir atsarginių dalių įmonių ekspozicija.

Šiemet parodos plotas užima beveik 81 000 kv. metrų, o organizatoriai atskleidė, kad renginyje pažadėjo dalyvauti įvairios įžymybės, tokios kaip ralio asas Sebastienas Loebas, dizaino guru Giorgetto Giugiaro, legendiniai lenktynininkai Alainas Prostas ir seras Stirlingas Mossas ir kt.

Šiemet Ženevoje laukiama intriguojančių naujienų. Galima drąsiai spėti, kad daugiausiai dėmesio sulauks stendai, kuriuose puikuosis superautomobiliai, o jų šiemet bus itin gausu: po dvi šios srities naujienas žada parodyti „McLaren“ ir „Koenigsegg“, taip pat debiutuos nauji „Ferrari“, „Lamborghini“, „Aston Martin“ modeliai, taip pat „Honda NSX“ bei „Audi R8”. Netrūks ir „žemiškų“ premjerų – „Volkswagen“ pristatys vienatūrius „Touran“ ir „Sharan“, „Honda“ atskleis naująjį „Jazz“, „Toyota“ parodys, kaip atnaujino „Avensis“, o „Renault“ pristatys būsimą savo populiariausią modelį „Kadjar“.

Norite sužinoti daugiau? Artimiausiomis dienomis sekite naujienas apie Ženevos automobilių parodą specialioje DELFI Auto rubrikoje delfi.lt/auto/zenevos-automobiliu-paroda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)