15
Kitas

Skaitykite toliau

Smulkutė antrakursė Rae švelniai prisiglaudusi prie Seano, gražaus pirmakursio, o jis ją apkabinęs ranka. Jie kikena ir erzina vienas kitą, ji išsitiesia jam ant kelių. Ant sofos ranktūrio įsitaisiusi jų draugė Genevieve šypsosi ir varto akis.

Atrodo kaip tipiška įžanga vienos nakties koledžo jaunimo nuotykiui. Bet šiuo atveju nebus jokių bučinių, jokių glamonių ir tikrai nebus iš gėdos degančio veido šeštadienio rytą. Seanas ir Rae nejaučia aistros vienas kitam – kaip nejaučia aistros ir niekam kitam. Tiesą sakant, laisvalaikį jie leidžia studentų miestelio paramos centre, kuriame randa prieglobstį visi, kurie abejoja savo seksualine orientacija ir lytine tapatybe, ir tiria neįprastą idėją – gyvenimą be sekso. Arba praktiškai be sekso.

Jie yra atsirandančios seksualinės tapatybės pradininkai – tapatybės, kuri turi savo nomenklatūrą ir subkategorijas, pagrįstas suvokiamos romantikos ir jaučiamo geismo skirtumais. Jie pradininkai naujos idėjos, skelbiančios, kad visiškas nesidomėjimas seksu arba domėjimasis juo tik iš dalies yra teisėta seksualinė orientacija. Rae prisipažino, kad yra aromantiška aseksualė, Seanas save įvardijo kaip heteroromantišką demiseksualą, o Genevieve save suvokia kaip panromantišką pilkąją aseksualę.

Nenutuokiate, ką reiškia šie terminai? Nebijokite, ne jūs vieni. Apibrėžimai dar tik formuojasi, bet dauguma žmonių, kurie save apibūdina kaip demiseksualus, teigia, kad geismą jie jaučia labai retai, ir tik artimų santykių kontekste.

„Pilkieji aseksualai“ (arba „pilkieji asai“) klaidžioja pilkoje teritorijoje tarp absoliutaus aseksualumo ir labiau tipiško domėjimosi priešinga ar ta pačia lytimi. O subkategorijos nustatomos pagal tai, kokio lygio romantišką potraukį žmogus gali jausti kitiems žmonėms. Genevieve teigimu, teoriškai ji gali susižavėti be seksualinės potraukio praktiškai bet kokiu žmogumi, tad ji yra „panromantiška“, o Seaną traukia moterys, todėl jis save vadina „heteroromantiku“.

Ši taksonomija gali pasirodyti nekonkreti ar net paini, nes praktiškai visi terminai atsirado internete, daugiausiai žaidimų forumuose ar „Tumblr“ paskyrose, tinklaraščiuose ir pan. Jie nebūtinai apibūdina konkretų tipą, labiau yra kaip gairės, lyg švyturiai, padedantys žmonėms rasti vienam kitą interneto platybėse.

Didžioji pasaulio dalis internetą naudoja, siekdama patirti naujus seksualinius pojūčius, neretai ir iškrypėliškus, o šie žmonės internete susikuria užuovėją nuo visa persmelkiančios seksualinės kultūros. Ko gero tai vienintelė pornografijos nepersunkta interneto vieta.

15
Kitas

Skaitykite toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (659)