„Inc.com“ pateikia kelis dalykus, kuriuos itin sėkmingi žmonės sako kiekvieną dieną, ir kaip tokios mintys priveda juos prie didelės sėkmės.

1. „Niekas nenori to daryti, todėl tai darysiu aš“.

Labai dažnai paprasčiausias būdas išsiskirti iš kitų yra daryti tai, ko kiti daryti nenori. Pasirinkite vieną dalyką, kurio kiti žmonės daryti nenori. Ką nors paprasto. Tai gali būti visai nereikšmingas dalykas. Visai nesvarbu, kas tai. Ir darykite tai. Jūs iš karto išsiskirsite iš minios. Tęskite. Kiekvieną dieną darykite ką nors, ko kiti nedaro. Po savaitės tapsite neeiliniu. Po mėnesio – išskirtiniu. O po metų – neįtikėtinu. Ir tikrai nebūsite kaip visi.

2. „Oho. Ir visai nebuvo taip baisu“.

Labiausiai gąsdina nežinomybė. Tačiau realiai viskas būna ne taip baisu, kaip mes įsivaizduojame. Be to, labai smagu įveikti savo baimę. Tuomet jaučiate tą adrenalino antplūdį ir galvoje kirba mintis „Negaliu patikėti, kad ką tik tai padariau!“

Kiekvieną dieną padarykite kokį mažą dalyką, kuris jus gąsdina – fiziškai ar emociškai. Galiausiai įgysite pasitikėjimo, kad įmanoma išspręsti bet kokią problemą.

3. „Šiandien nieko negaliu daryti, ... bet gali žengti mažą žingsnelį“.

Turite planų. Turite tikslų. Turite idėjų. Kam tai įdomu?! Nieko neturite, kol ko nors nepadarėte.
Kiekvieną dieną mes leidžiame dvejonėms ir abejonėms neleisti mums veikti. Sukurkite planą, užsibrėžkite tikslą, išsirinkite idėją. Ir pradėkite juos įgyvendinti. Žingsnis po žingsnio. Sunkiausias yra tik pirmas žingsnis. Sekantys yra vis lengvesni ir lengvesni.

4. „Man reikėtų patylėti“.

Kai kurie žmonės yra labai kalbūs, nes įsivaizduoja, kad atrodys protingi, įžvalgūs, sąmojingi ir pan. Dažnai žmonės kalba ne todėl, kad pašnekovui yra įdomu sužinoti, ką jis turi pasakyti, bet todėl, kad pačiam kalbančiajam norisi išgirsti patį save. 

Tačiau tikrai savimi pasitikintiems žmonėms visai nereikia daugžodžiauti. Niekada nekalbėkite tik tam, kad pamalonintumėte save.

5. „Man nerūpi, ką mano kiti“.

Laikas nuo laiko mums turi rūpėti, ką mano kiti žmonės. Tačiau tik ne tada, kai sprendžiame, kaip mes norime gyventi. Jeigu tikrai norite pradėti verslą, tačiau baiminatės, kad kiti pamanys, jog išprotėjote, vis tiek tai darykite. Išsirinkite vieną dalyką, kurio dar nebandėte, nes nerimaujate dėl to, ką pamanys kiti, ir tiesiog tai padarykite.

Tai jūsų gyvenimas. Gyvenkite jį taip, kaip norite.

6. „Aš jums parodysiu“.

Geriausias būdas motyvuoti kai kuriuos žmones yra juos ... įžeisti. Tuomet tokie žmonės padarys viską, kad savo įžeidėjui įrodytų, jog tas buvo neteisus. Galite tai vadinti dirbtine konkurencija, vaikiškumu, nebrandumu ar dar kaip nors. Tačiau tai tikrai veikia.

7. „Tai neidealu ir man tai tinka“.

Taip, turite tik vieną progą padaryti teigiamą pirmąjį įspūdį. Taip, tobulumui ribų nėra. Deja, ne viskas gyvenime būna idealu. Negali idealiai suplanuoti visko. Tiesiog sunkiai dirbk, atlikti darbą gerai ir viskas. Jeigu turi savo verslą, klientai tau pasakys, ką reikia tobulinti. Ir tai reiškia, kad galėsi atlikti patobulinimų, kurie žmonėms iš tiesų rūpi.

8. „Reikėjo tai padaryti geriau“.

Mes visi susimauname. Visuomet yra dalykų, kuriuos galėjome padaryti geriau. Sėkmingi žmonės nesitiki, kad visur ir visada bus idealūs, tačiau jie visuomet mano, kad buvo galima padaryti geriau.
Tad geriausia yra apmąstyti per dieną nuveiktus darbus. Pamąstyti, kas buvo padaryta gerai, o kas – nelabai. Ir prisiimti atsakomybę, o taip pat pažadėti sau, kad rytoj pasistengsite labiau.

9. „Viskas gerai. Padarysiu geriau už juos“.

Galite būti ne toks turtingas kaip kiti, turėti ne tiek daug ryšių kaip kiti, būti ne toks talentingas kaip kiti ir t.t. Tačiau visuomet galite geriau mąstyti ir geriau dirbti už kitus. Kai atrodo, kad visi aplinkui yra pranašesni, jūsų ryžtas ir atkaklumas gali būti jūsų geriausiais konkurenciniais pranašumais, kurių, kai kuriais atvejais, ir tereikia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)