„Mes prie visko prisitaikome, mes viską galime, ir net kebliausiose situacijose atrandame įvairiausių išeičių ir daug alternatyvų. Tik labai daug moterų šiais laikais pamiršo tą tikrąją prigimtį. Kiekvienas žmogus, tiek vyras, tiek moteris, yra savo gyvenimo kūrėjas. Moteris yra didžioji kūrėja. Ne veltui per ją ateina nauja gyvybė į pasaulį. Kai moteris supranta savo galią, tada ji visai kitaip tą prisitaikymą realybėje organizuoja“, - laidoje „Atviras pokalbis“ penktadienį kalbėjo R. Želionienė.

Pasak jos, įvykus situacijoms, kur šeimos vyrai pasielgia nevyriškai, priešingai, nei norėtų šeimos moterys, jos turėtų prisiimti ne kaltę, o atsakomybę, kaip jos šalia esančius vyrus tokius užaugina.

„Labai svarbu moterims suprasti, kad auginti vyrą yra nuo mažų dienų, su meile ir pagarba, mažam berniukui sakyti: „oi, kažkaip tu priėmei keistą sprendimą. Tu vyras ir todėl, kad tu vyras, aš iš tavęs tikėčiausi...“, bet tai ramybėje, pagarboje ir meilėje (sakyti – red.)“, - tvirtino R. Želionienė.

Ji pabrėžia, kad svarbu su vyrais bendrauti iš ramybės ir meilės pozicijos, nes nepakėlus sąmoningumo ir pratrūkus pykčiu, galima pasiekti priešingų rezultatų:

„Kas pas mus labai dažnai nutinka? (...) Moteris labai greitai pratrūksta pykčiu, o pyktis, agresija neauklėja nė vieno vyro – nei septynerių metų, nei 47-erių“, - teigė R. Želionienė.

Visą laidos „Atviras pokalbis“ įrašą klausykite čia.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!