Dar vienas inovatyvaus kūrybos inkubatoriaus privalumas – išskirtinis interjeras su sovietmečio reliktais ir dvylikos valandų per parą darbo laikas bei galimybė susitikti su kūrėjais ne tik jų parodų atidarymo dieną. Menininkai galerijoje lankytojus pasitiks numatytomis valandomis.

„Galerijos555“ įkūrėja – socialinių mokslų daktarė bei tapytoja Violeta Moščinskienė. Prieš penkerius metus įsigytose patalpose buvo nutarta įkurti meno erdvę, kuri prisidėtų prie loftų kvartalo kūrybinio virsmo, mat teritorijoje daug dailininkų, fotomenininkų.

„Buvusios radioelektronikos gamyklos patalpose, turinčiose solidžią istoriją, siekėme sukurti erdvę, kuri primintų apie tai, kad kažkada čia kūrė ir dirbo intelektualūs ir kūrybiški žmonės. Taigi, nesinorėjo sunaikinti to, kas išlikę. Atidengėme sienų fragmentus, rekonstravome lubų blokus, išlaikydami industrinę dvasią“, – naujosios „Galerijos555“ koncepciją pristato idėjos autorė V. Moščinskienė.

Be meno darbų parodų, galerijoje vyks kūrybos, muzikos ir asmenybės tobulėjimo vakarai – jogos ir meditacijos veiklos. „Pastebėjome, kad šios industrinės patalpos pasižymi įdomia akustika, o stačiakampio formos patalpa su natūralaus ąžuolo grindimis puikiai tinka įvairiems žmogų harmonizuojantiems užsiėmimams. Juk būdamas kūrybiškoje aplinkoje, tarp meno darbų, žmogus natūraliai perima gerąją energiją“, – akcentuoja daugybe metų daile besidominti ir pati tapybos darbus kurianti V. Moščinskienė.

Galerijos atidarymo dieną lankytojams bus pristatyta jos 38 tapybos darbų paroda „Išdrįsk“. Ją moteris parengė per pusantrų metų trukusias kūrybines atostogas šalia Trakų esančioje sodyboje.

„Noriu, kad visi išdrįstų ne tik kurti, bet ir parodyti tai viešai. Ši ilgai brandinta paroda man – vienas iš aukščiausių asmeninės laisvės laipsnių. Joje – ieškojimai ir eksperimentai. Man patinka atvirkštinė perspektyva mene, kai autoriaus tarsi nėra, o tai, kas palikta ant drobės, – unikalus kūrinio ir žiūrovo santykis“, – pristato kūrėja.

Galerijos atidarymas: kovo 2 d., 18 val. Atidarymo programa: dainininkės Juditos Leitaitės muzikinis vakaras, autorės ir meno draugų pasisakymai, kūrinių aptarimas. Galerijos darbo laikas: visus metus, kasdien nuo 10 iki 22 val. Parodos: nuo kovo 2 iki balandžio 7 d. – tapytojos V. Moščinskienės „Išdrįsk“; nuo balandžio 15 d. iki gegužės 15 d. – tapytojo Svajūno Armono.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)