Advokato Arno Paliukėno teigimu, galimi keli variantai: „Jeigu nukentėjęs vairuotojas turi kasko draudimą, tuomet problemos nėra – reikia kreiptis į draudikus, jie atlygins žalą. Jeigu kasko draudimo nėra, tuomet situaciją reikia spręsti pagal aplinkybes. Jei barstytuvas sustojo, reikia užpildyti eismo įvykio deklaraciją ir tuomet žala turi būti padengta pagal barstytuvo vairuotojo civilinės atsakomybės draudimą, o jeigu jis nesustoja arba jei kyla ginčas – rekomenduoju kviesti policiją ir įforminti eismo įvykį“.

LKPT Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas tvirtina, kad situacija išties atitinka eismo įvykio sąvoką, tačiau dviprasmiškumą sukelia tai, kad nėra kaip įžvelgti KET pažeidimo. Tad tokiu atveju dėl žalos atlyginimo jis pataria kreiptis į kelius barstančią įmonę.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)