Bažnyčia Lietuvoje ir Pietų Amerikoje skiriasi kaip diena ir naktis – įsitikinkite patys.

Taip, Pietų Amerikos gyventojai yra atvirai religingi, netgi savotiškai apsėsti religijos – juk Brazilija garsėja viena didžiausių pasaulyje Kristaus skulptūrų. Jei įsivaizduojate didelę puošnią bažnyčią ir nuolankiai klūpinčius tikinčiuosius, kurie santūriai klauso pastoriaus ir kalba tik šiam paliepus, būsite stipriai nustebinti.

Brazilijos metodistams bažnyčia – tai kažkiek laukinė, bet nuoširdi ir gaivališka vieta, skirta išsikrauti ir apsivalyti. Iš tiesų, funkciją ji atlieka tą pačią kaip ir mūsų bažnyčios, bet metodai mums – svetimi. Šios bažnyčios labiau primena būdelę, kurioje vyksta karaokė, ar karnavalą. Bet lankytojai atrodo tokie nuoširdūs ir atsipalaidavę, kad tokios būsenos ir religinio atsidavimo norisi palinkėti kiekvienam tikinčiajam.

Filmo „Aleksandras Didysis“ režisierius Vytautas Puidokas šiuo metu yra Brazilijos – Bolivijos pasienyje, Amazonės džiunglėse, kur atlieka tyrimą, bendrauja su būsimais filmo personažais, vysto ir plėtoja filmo siužetą.

Kaip remti šį filmą – žmogiškaisiais, faktiniais ar finansiniais resursais – galima sužinoti specialiai šiam filmui sukurtoje svetainėje.