Jei kaskart įžengę į savo svetainę sunkiai atsidūstate, bet patys nesuprantate, kodėl, galbūt atėjo laikas patobulinimams. Patiems išsiaiškinti, ką reikėtų pakeisti, gali būti per sudėtinga. Galbūt sofą? Sienų spalvą? O gal tiesiog kambario energetika bloga? Štai šeši patarimai, kurie padės atnaujinti blankų ar nejaukų kambarį.

1. Pamąstykite, kaip išnaudojate erdvę.

Mąstykite ne tik plačiomis kategorijomis – svetainė, valgomasis, miegamasi. Ką mėgstate veikti kambaryje? Dažniausiai žiūrite televizorių ar plepate su svečiais? Dažniau vakarieniaujate prie virtuvės baro ar valgomojo stalo?

Nebesvajokite, ką norėtumėte veikti konkrečiame kambaryje, verčiau pamąstykite, ką jūs iš tiesų jame kasdien veikiate. Įsigilinę į kasdien iškylančias problemas, lengviau suprasite, kaip geriau pritaikyti kambarį kasdieniams poreikiams.

2. Peržvelkite baldų išdėstymą.

„Neretai svetainės staliukas būna per mažas arba per didelis, arba kėdės aplink stalą sustatytos nejaukiai ar per ankštai,“ – sako Niujorko interjero dizainerė Young Huh ir priduria, kad netinkamas baldų išdėstymas dažniausiai yra pagrindinė priežastis, kodėl kambarys neatrodo išbaigtas ir harmoningas. Pasinaudokite internetinėmis interjero ir baldų išdėstymo planavimo programomis arba peržiūrėti interjero dizaino knygas.

3. Peržvelkite spalvų gamą.

Galbūt nesilaikėte spalvų derinimo principų ir ne visi elementai dera tarpusavyje. Apsidairykite aplink – ar spalvos atrodo harmoningai? O gal kai kurie elementai nepagrįstai išsiskiria? Nereikia būti interjero dizaineriu, kad sukurtumėte nuoseklią spalvų gamą.

Jei nepasitikite savimi spalvų derinimo klausimu, pažaiskite vienos spalvos tonais – dekoruokite kambarį skirtingais kad ir žydros ar pilkos atspalviais. Arba pasirinkite kelias papildomas spalvas ir neišeikite už jų ribų. Abiem atvejais jūsų kambarys iš karto atrodys labiau harmoningas.

4. Perkabinkite paveikslą.

Kambarys nedarniai gali atrodyti ir dėl to, kad meno kūrinys (-iai) eksponuojami netinkamoje vietoje. Ant pagrindinės sienos vietoj kelių paveikslų pakabinkite vieną didelį arba eksponuokite meno kūrinius neįprastose vietose, pavyzdžiui, virš televizoriaus arba ant plikos sienos. Prieš ryždamiesi nuolatiniams pokyčiams, laikinai pakabinkite paveikslą naujoje vietoje kelioms savaitėms, naudodami specialias dvipuses lipnias juostas.

5. Atkreipkite dėmesį į tekstūrą ir raštus.

Puikiame kambaryje vyrauja tekstūrų ir raštų įvairovė, o tobulame kambaryje šie elementai dera tarpusavyje. Margos tekstūros natūralaus medžio spalvos spintelė gali nelabai derėti su ryškiais sofos raštais. Jei derinate įvairius raštus ir tekstūras, geriausia, jei jie būtų skirtingų stilių ir dydžio, kad nekonkuruotų vienas su kitu, o susilietų į vieną harmoningą visumą. Pavyzdžiui, prie kambaryje stovinčios didelės gėlėmis margintos sofos galima drąsiai derinti dryžius ir aksomą.“

6. Sukurkite intymią atmosferą tinkamai parinkę apšvietimą.

Pasikliaunant tik vienu šviesos šaltiniu palubėje galima anuliuoti visus kambario privalumus. Verčiau sukurkite atskirą intymesnį apšvietimą erdvėse, kuriose leidžiate daugiausiai laiko. Jaukumo visada suteikia atskiras šviestuvas virš valgomojo stalo arba toršeras (-ai) prie sofos – įjungus juos vietoj palubės šviestuvo, kambarys atrodys jaukesnis ir patrauklesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)