„Pasaulio regbio asociacija įvertino pernai surengtą Europos regbio-7 A diviziono vyrų čempionatą. Užsienio kolegos buvo labai patenkinti mūsų nuveiktu darbu ir pasiūlė 2015 m. organizuoti moterų pirmenybes“ – pasakojo Europos čempionato organizacinės grupės vadovas Vytautas Vasilenka.

Kaune vykęs senojo žemyno čempionatas buvo pergalingas Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinei ir sulaukė didelio žiūrovų dėmesio.

„Kauno gyventojai mėgsta ir lanko aukšto lygio sporto renginius. Pernai S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyrų regbio rungtynių finalą stebėjo daugiau nei 3 tūkst. žiūrovų. Tokio lygio renginiai yra didelis indėlis ir miesto verslui,“, – sakė Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Šią vasarą Kaune varžysis Belgija, Švedija, Rumunija, Gruzija, Suomija, Lenkija, Šveicarija ir Norvegija. Vienas iš pagrindinių čempionato organizatorių V. Vasilenka įsitikinęs, kad turnyras atneš daug naudos miestui.

„Atvažiuos labai stiprios komandos, laukia puikus reginys. Visi pajaus, kad mieste vyksta Europos čempionatas. Mūsų šalies rinktinė sieks įsitvirtinti A divizione ir patekti į stipriausiųjų Europos rinktinių dvidešimtuką“, – teigia Europos regbio asociacijos valdybos narys V. Vasilenka.

Europos regbio-7 moterų A diviziono čempionatas bus surengtas birželio 13-14 dienomis Kaune. Lietuvos moterų regbio-7 rinktinė sieks aukščiausių rezultatų ir lauks didelio sirgalių palaikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)