Pasipiktinimą išreiškė ir mokymosi įstaigoje besimokančių 8-okų tėvai. Jiems mokytojos savivaliavimas, kai visiškai neatsižvelgiama į vėlavimo priežastis, atrodo nesąžiningas tiek jų vaikų, tiek kitų moksleivių atžvilgiu.

„Faktas, kad moksleiviai vėluoja į pamokas, verčia nerimauti, tačiau dažnu atveju priežastys, dėl kurių moksleiviai vėluoja, yra pateisinamos. Man, asmeniškai, dar neteko girdėti, kad mokymosi įstaigos nuostatai nurodytų mokymosi proceso apribojimą į pamoką vėluojantiems moksleiviams, o mokytoja užtrenkdama moksleiviams duris prieš nosį, atliko būtent šį veiksmą.

Dabartinėmis mano žiniomis, moksleiviai kreipėsi į mokymosi įstaigos administraciją, bet aiškaus atsakymo ar veiksmų nesulaukė. Stengsimės aiškintis situaciją kaip galima greičiau, ir, aišku, atsižvelgdami į abiejų pusių interesus, bandysime ieškoti galimų sprendimų.

Aišku viena - šioje situacijoje mokytojas, atsižvelgdamas į mokymosi įstaigos nuostatus, turėtų žymėti pavėlavimą, ir atitinkamų veiksmų organizavimą palikti mokyklos administracijai“, – situaciją komentavo Lietuvos moksleivių sąjungos Panevėžio mokinių savivaldų informavimo centro pirmininkas Tomas Bilevičius.

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazija
Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Dalia Vašėtienė DELFI sakė, kad patys mokiniai elgiasi neetiškai piktybiškai vėluodami į pamoką.

„Pripažįstu, kad mokytoja taip pat pasielgė neetiškai, bet ji jau buvo išvesta iš kantrybės. Sureagavome į situaciją, pakalbėjome su mokytoja ir su mokiniais. Paaiškinome, kad jiems taip pat galioja taisyklės, pamokos visiems prasideda 8 val. Kabineto užrakinimas yra ne priežastis, o pasekmė, todėl reikėtų kovoti su piežastimi.

Mokytoja yra puiki, gražiai veda pamokas, mokiniai dėl jos pamokų nesiskundžia“, – situaciją komentavo D. Vašėtienė.