Lietuvos automobilių sąjungos viceprezidentas Rimantas Volungevičius pasveikino ralio dalyvius pasiekus finišą. „Laukiame jūsų ir kituose etapuose“, – sakė viceprezidentas.

Greičiausiais LAS taurės „Šiaulių žiema“ dalyviais ir šio etapo laimėtojais tapo Justino Kvaraciejaus ir Igno Stravinsko ekipažas su „Subaru Impreza“, jiems buvo įteikta I vietos „OWEXX“ taurė. Nugalėtojai džiaugiasi pasiektu rezultatu, tačiau išduoda, kad jiems buvo šiek tiek sunku susikaupti Bačiūnų kartodromo trasoje. „Buvo šiek tiek problemų, tačiau daugiau viskas sekėsi gerai“, – sakė J. Kvaraciejus.

II vietą absoliučiai užėmė Kęstutis Bielevičius ir Tadas Zdanavičius, III bendroje įskaitoje ir II klasėje – Vytis Pauliukonis ir Audronis Gulbinas.

2012-ųjų ir 2013-ųjų metų ralio „Aplink Lietuvą“ nugalėtojas Tomas Ramanauskas teigė, kad šių metų pirmajame etape jam sekėsi gerai: „Klaidų nebuvo, viskas vyko pagal galimybes, tačiau ratų sukibimas galėjo būti geresnis“, – teigė A. Ramanauskas, kartu su Vytautu Kazeliūnu šiemet užėmusiems IV vietą bendroje įskaitoje ir III vietą klasėje. „Esu patenkintas rezultatu“, – teigė A. Ramanauskas.

Bendras I etapo trasos ilgis buvo 99.10 km. Lenktynininkams reikėjo įveikti 4 trasas: „OWEXX“ trasa (Bačiūnų kartodromas), Šiaulių darbo rinkos mokymo centro trasa (J. Basanavičiaus g.), „Wellman Sport“ ir „Bauen“ trasos (Zokniai). Dalyvių rezultatai buvo skaičiuojami pagal rungties įveikimo laiką, apdovanoti greičiausieji iš kiekvienos trasos. „Wellman“ ir „Bauen“ ruožuose greičiausi buvo Kęstutis Bielevičius ir Tadas Zdanavičius su automobiliu „Subaru Impreza“, jie apdovanoti „Wellman“ ir „Bauen“ taurėmis.

Greičiausia komanda I etape tapo Kauno ASK, II vietą užėmė automobilių klubas „Alytaus chemija“, III vietą iškovojo Šiaulių automobilių klubas „Rally 4 Fun“.

Automobilių sporto klubo „Rally 4 fun“ prezidentas Eugenijus Andrulis nuoširdžiai padėkojo visiems rėmėjams ir pasidžiaugė, kad šiais metais ralio čempionatas susilaukė labai didelio dalyvių skaičiaus – jis siekė daugiau nei 50. Varžybų metu 2 dalyviai buvo pašalinti, nes treniravosi tuo metu, kai tą daryti buvo draudžiama.

„OWEXX“ direktorius ir vienas iš organizatorių V. Tolvaiša, paprašytas pakomentuoti vykusį I LAS etapą „Šiaulių žiema“, teigė: „Kadangi I etapas vyko Šiauliuose, o Šiauliai šiuo metu yra šiek tiek pasyvūs sporto prasme, rūpindamiesi savo miestu, malonu prisidėti prie šio renginio rėmimo ir populiarinimo. Mums įdomu ir aktualu palaikyti vykstančius sporto renginius ir aktyvinti Šiaulius, prisidėti prie gyvesnio miesto kūrimo“.

„LAS taurę 2015“ sudaro 6 etapai, II etapas bus organizuojamas Jurbarke, gegužės 9 d.