Bandėme gydyti, traukti silpniausius. Stacionare gydėme 10 kačių. Gyvos liko devynios. Vieną, senutį, labai savarankišką rėksnį, išgydę ir iškastravę nuvežėme atgal tai globėjai. Dvi mergytės pateko į laikiną globą, vieną rainę padovanojome iš stacionaro. Šiuo metu stacionare išgydyti (kiek tai įmanoma, nes dėl chroniškų slogų kai kurie katinėliai amžinai švokš per nosį) ir globos laukia dar 5 katinėliai. Negalime jų laikyti stacionare ilgiau, nes vien tik už vieną rainiukę atėjo didesnė nei 700 Lt sąskaita! O ir naujos bėdos verčia stacionarą tučtuojau atlaisvinti naujiems ligoniams.

Skaudžiausia, kad jei neatsiras globa, visus penkis turėsime vežti atgal ten, iš kur ir paėmėm – kur labai šalta, žmogus gyvena antisanitarinėmis sąlygomis, katėmis nesugeba pasirūpinti dėl nesuvokimo, kad jos serga, gali turėti parazitų, kad neužtenka vien tik pašerti! Per visą šį laiką globėja nė karto nepaskambino sužinoti, kaip jos katės laikosi, ar gyvos, ar viskas gerai. Ir kaip gali užjausti tokį žmogų? Kaip gali pateisinti jo liguistą kačių gelbėjimą, besaikį, savanaudišką gyvūnų kaupimą namuose?! Trumpai ir aiškiai.

Vilniuje pagalbos laukia sunkiai sergantys ir metami į gatvę naminiai katinėliai, todėl negalime laukti amžinai laikinos globos Medininkų katinėliams. Jei per savaitę nerasime jiems globos, katinukai bus išvežti atgal pas globėją. Žinoma, skelbimai jų bus įkelti. Bet ar kas važiuos į Medininkus jų prižiūrėti, ir ar ta globėja juos įsileis vidun? Padėkite! Galbūt norite kažkurį iš jų priglausti savo namuose ar bent galite pagloboti laikinai? Globėjus viskuo, ko globai reikės, pasistengsime aprūpinti.

Trumpai apie katinėlius: Pikaso – 8 mėnesių paauglys svajoklis, niekad nejutęs žmogaus meilės ir švelnumo, bet kažkur širdyje turi milžinišką troškimą patirti draugystę su mylinčiu, atsakingu žmogumi. Pikaso švelnus, smalsus, norintis bendrauti jaunas katinėlis. Rainai baltas kailiukas minkštutėlis, švelnutėlis, akytėse dar trūksta pasitikėjimo savimi ir kitais, tačiau branginamas Pikaso taps tikru šeimos nariu, ištikimiausiu bičiuliu. Katinėlis kastruotas.

Eldorado – tai 1-2 metų amžiaus drūtas vyrukas, kurio širdutė išsiilgusi žmogaus meilės, švelnumo. Katinėlis labai draugiškas, švelnus murkalas, nori dėmesio ir bendravimo. Didžiulė apvali galva, stambios letenytės, gražus, švelnus kailiukas ir milžiniškose migdolinėse salotinėse akyse sužibusi viltis kada nors turėti namus. Fantastiškas katinas. Katinėlis kastruotas.

Senjorita – maždaug 7 mėnesių pusilgio plauko pūstauodegė. Labai daili, didžiulėmis akimis, miela, draugiška, švelni ir rami. Vaikšto gracingai pakėlusi savo voverės uodegą, minko mažytėm, trumpom letenytėm. Tikra princesė. Jos sesutei pasisekė, ji laikinoje globoje laukia savo šeimininko. Priglauskite šią jauną gražuolę, ji nusipelnė mylinčių, atsakingų šeimininkų. Sterilizuota.

Lui – tai senučiukas, labai smulkus, ramus, tylutėlis katinėlis, atrodo kaip 5 mėnesių amžiaus paaugliukas. Tiesiog jo toks sudėjimas. Turi riestą nosytę, labai dailų snukutį. Mažiukui reikia ramaus, gero žmogaus. Mylimas ir glaudžiamas, jis tampa tikru murkliuku. Susisuktų po antklodė ir būtų laimingiausias pasaulyje. O jei dar ir skanių konservukų gautų, apskritai – ne gyvenimas, o rojus. Katinėlis kastruotas.

Tomas – tai didelis, stambus beveik visas juodas katinukas, kuriam maždaug 5-7 m. amžiaus. Rimtas vyras su savo nuomone – į kalbas nesileidžia, mylės ir draugaus tik su nuoširdžiu žmogumi. Šiaip jau išgąsdintas gydymo ir narvo, mėgstantis laisvę, bet jokiais būdais neagresyvus. Reikalingas supratingas, ramus, atsakingas žmogus. Katinėlis kastruotas.

Katinėliai šiuo metu Vilniuje. Esant būtinybei, ieškotume transporto ir į kitus miestus. Mūsų kontaktai – tel. 8 689 73782, 8 615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“, Vilnius). Prašome skambinti darbo dienomis nuo 10.00 iki 19.00 val. Savaitgaliais prašome rašyti išsamią SMS žinutę arba elektroninį laišką. Savanoris, kai tik galės, su Jumis susisieks. Dėkojame už supratingumą. Draugaukime ir socialiniame tinkle.