Jis ieško jo tolimų giminaičių Lietuvoje. Pasirodo, gudruoliai iš Afrikos, ieškodami „Facebook“ pagal pavardę radę mano draugą. Aišku, mes nepasimetėme. Parašėme, kad jokių giminių neturime Afrikoje. Tada jis kitame laiške prašo jais apsimesti, nes testamentu paliekama 8,5 milijono dolerių, aišku, 45 proc. advokatui, 10 proc. labdarai ir likę - mano draugui.

Viską jie taip tikroviškai rašė, dokumentai siunčiami netgi su štampais, advokato paso kopija, jo šeimos nuotraukos, netgi advokato diplomas. Mano draugas jam rašė, kad už apsimetimą giminaičiu ir svetimo turto pasisavinimą gresia ilgi metai kalėjimo. Sulaukėme atsakymo, kad neliūdėtume, kad jis yra advokatas ir dokumentus sutvarkys taip, kad viskas bus gerai, tik jis turėsiąs niekam nesakyti ir sutikti su visais banko pateiktais siūlymais.
David Kosa Law

Juokingiausia tai, kad tas advokatas skambinėjo mums į mobilųjį telefoną, prašė, kad susitiktumėme, nes jam labai reikia tu pinigų, nes jo žmona labai serga. Mes sutikome, laukėme tolimesnių laiškų. Tikrai buvo smagu skaityti, kai žmogus taip stengiasi klastoti dokumentus ir rašyti ilgiausius laiškus anglų kalba.

Po to atėjo laiškas iš „banko“, kuriame buvo parašyta, kad sumokėtumėme 980 dolerių už banko paslaugas, nes kitaip negausim palikimo. Aišku, bukim „bėdni“, bet teisingi, mes jam atgal parašėme, kad jo visi laiškai ir duomenis bus perduoti į policija. Taip ir baigėsi afera iš Afrikos.

Šiuo laišku noriu pasidalinti, nes tikrai atsiras žmonių, kurie užkibs ant lengvo masalo, tad lietuviai, būkit budrūs, nes dokumentai su štampais ir advokato skambučiais tėra apgaulė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!