Kelios merginos sutiko paatvirauti apie tai, ar jau prarado nekaltybę, ir kodėl priėmė tokį sprendimą.

Esu nekalta ir tai - privalumas

Viena DELFI skaitytoja pasakojo, kad vis dar yra nekalta būdama 23-ejų. Ji tai laiko savo prvalumu.

„Man 23-eji, ir dar nesu turėjusi lytinių santykių. Pirmiausia, laikau tai kaip savo privalumą. O antra, tiesiog nenoriu tapti vieno nuotykio žaisliuku. Man svarbu pirmiausia su žmogumi užmegzti tarpusavio ryšį, o jau įgijęs pažinimo, pasitikėjimo, gali galvoti apie lytinį suartėjimą.

Jei žmogus ieško tvirtų santykių, nemanau, kad pirmiausiai siekis bus įsitempti tave į lovą. Gebėjimas dominti kaip asmenybė išaugina pagarbą, žinai, ko nori, ir neskubi atsiduoti pirmam pasitaikiusiam. Tik mylėdamos save ir savo paslapčių kraitelį, sukuriame mus mylinčius žmones“, - teigė skaitytoja.

Į prašymą pasidalinti patirtimi atsiliepė ir kita 23-ejų metų skaitytoja. „Aš dar nesu turejusi lytinių santykių... Ne dėl to, kad laikyčiausi kažkokių standartų, o gal labiau dėl to, kad mano auklėjimas buvo kiek kitoks nei šiuolaikinio jaunimo. O su laiku ir baimė atsiranda kažkam atsiverti. Ir pamąstai, ar verta...“ – pasakojo DELFI skaitytoja.

Ypatingai vertina ne visi

Vis dėlto, nekaltybę didžiule vertybe laiko ne visos merginos. Ją aštuoniolikos praradusi skaitytoja pasakojo, kad jai praeitį norėtųsi pasukti kiek kita linkme ne dėl to, kada pirmą kartą pasimylėjo su vaikinu, o kaip elgėsi po to.

„O man nekaltybės išsaugojimas aktualus buvo iki pilnametystės. Vos praėjus porai mėnesių po aštuonioliktojo gimtadienio jos ir atsikračiau su savo vaikinu, kuris, nors ir buvo vyresnis, taip pat buvo nekaltas. Nieko ypatingo tai nebuvo, galbūt kiek keista, kad per vieną vakarą tapau „tikra moterimi“.

Vėliau sekė įvairios situacijos, sunkūs išgyvenimai, po kurių nebūdavo sunku rasti vyrą, su kuriuo galėčiau permiegoti. Nesididžiuoju tuo, tačiau ir nematau prasmės to labai gailėtis.

Dabar turiu be proto mylintį ir mylimą vaikiną, kuris yra jaunesnis už mane bei turėjęs daug mažiau seksualinės patirties. Žinoma, labai malonu, kad jis nelakstė palei kiekvieną sijoną, tačiau faktas, kad patirties daugiau turiu aš, man garbės nesuteikia ir asmeniškai jaučiuosi nekaip. Dabartinis vaikinas yra vienintelė ir svarbiausia priežastis, dėl kurios norėčiau savo praeitį pasukti kiek kitokia linkme“, - paatviravo mergina.

Kita mergina tikina tvirtai nė neatsimenanti, kada prarado nekaltybę.

„Praradau nekaltybę gal 23-ejų metų, net nesupratau, ar ta įvyko, o norėjau prarasti todėl, kad nebūtų skaudu, jei ne ton kompanijon būčiau patekusi. Atrodo, mylėjau, draugavom, bet nebuvo taip gerai viskas, o geriausia, kai vaikinas po pusmečio su drauge susidėjo ir, op, vestuvės. Pirmą kartą irgi reikia saugotis, nepamirškit mielosios“, - patirtimi dalijosi kita mergina.

Kviečiame paatvirauti – kokia Jūsų patirtis? Kaip manote, ar nekaltybė šiais laikais yra vertybė? Kada normalu ją prarasti? Gal to, ar esate pirmasis partneris mylimam žmogui, apskritai nesureikšminate?

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atvirai“. Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)