Sporto klubo motociklininkai ir lenktynininkai drauge su partneriais iš Lietuvos kelių policijos tarnybos, Kauno Kelių policijos valdybos, „Bikeshop“ ir „Autogidas.lt“ trečiadienių vakarais dėstys apie motociklo įsigijimą ir priežiūrą, patars, kaip išsirinkti sau labiausiai tinkantį motociklą, pristatys būtiną motociklininko aprangą ir apsaugas, aiškins apie vairavimo įgūdžių tobulinimą, motociklo vairavimo mieste ir užmiesty ypatumus. Lenktynininkai pasidalins naudingomis žiniomis apie važiavimo žiede specifiką ir paragins mėgstančiuosius greitį iš gatvių persikelti į lenktynių trasas. Medicinos atstovas primins, kaip suteikti pirmąją pagalbą. Kiekvieną trečiadienį bus dėstoma vis nauja kursų tema, tad motociklininkams siūloma iš anksto rezervuoti laiką šešiems vakarams.

„Dvejus metus kursus rengėme Vilniuje ir atvyko labai daug žmonių, tarp kurių motociklininkai ir iš kitų miestų. Tai patvirtino, kad žmonės nori sužinoti apie saugų vairavimą, jiems stinga turimų žinių ir įgūdžių. Sulaukdavome daug prašymų, kursus rengti ir kitur, nes daug kam važiuoti į sostinę yra per toli. Tad šįkart keliamės į Kauną ir tikimės sulaukti motociklininkų iš įvairių regionų“, – sako sporto klubo prezidentas ir lenktynininkas Adomas Dautartas.

Po teorinių paskaitų, prasidėjus motociklų vairavimo sezonui, „Coffee Racers“ organizuos praktinius važiavimus Aukštadvario kartodrome, vėliau ir KačerginėsNemuno žiede“ su teisingo motociklo valdymo instruktažais. Praktiniuose važiavimuose galės dalyvauti tik visą teorinę dalį išklausę dalyviai.

„Paprastai pradedantieji motociklininkai mokosi gyvenimo mokykloje – gavę teisių kortelę sėda ir važiuoja, nors motociklas – kaip žirgas, kurį turi pažinti ir mokėti laiku suvaldyti. Be to, jų kelyje nuolat tyko pavojai – jie yra mažiau pastebimi, motociklams pavojingos duobės, išpilti tepalai ar smėlis. Apie visa tai reikia pagalvoti ir saugotis, o reikalui esant mokėti išvengti nelaimės“, – pažymi A. Dautartas. –Atnaujinti žinias ir įgūdžius verta ir nenaujiems vairuotojams, nes Lietuvoje nevažinėjame kiaurus metus. O praktikuotis visada saugiausia uždarose trasose“.

Saugaus motociklizmo paskaitos vyks nuo kovo 4 iki balandžio 9 dienos Kauno Kelių policijos valdybos patalpose, Chemijos pr. 4B, 5 aukšte. Norintieji dalyvauti kursuose turės užsiregistruoti sporto klubo tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)