Ingredientai
Santa Maria Provanso prieskoninės žolelės
3
šaukšteliai
Česnakai
100
g
Santa Maria akmens druska malūnėlyje
pagal skonį
Santa Maria grūsti juodieji pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pusę kiekio česnako skiltelių nulupkite ir susmulkinkite. Sumaišykite su provanso prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Aptepkite mišiniu mėsą ir pusvalandžiui palikite ją marinuotis.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, įdėkite mėsą ir kepkite apie 1 valandą. Sudėkite likusias nenuluptas česnako skilteles į orkaitę ir kepkite 30 minučių. Paskui skilteles nulupkite.
Kai mėsa bus paruošta, supjaustykite griežiniais ir patiekite su orkaitėje apskrudintomis sveikomis česnako skiltelėmis. Padažą paruoškite iš mėsos sulčių. Patiekite su šviežiomis salotomis.
Atsiliepimai