Mokyklą švęsti Lietuvos nepriklausomybės dieną rotušėje pakvietė rajono Tarybos pirmininkas Darrenas Rodwelas. 97-ąsias Nepriklausomybės metines pažymėti susirinko „Mano pirmųjų mokslų“ mokiniai, jų tėvai, lietuviai verslininkai. Į šventę atkeliavo delegacija iš Lietuvos ambasados, Lietuvos respublikos ambasadorė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė - Liauškienė sveikino šventės dalyvius.

Barkingo ir Dagenhamo lietuvaičius pagerbė ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkas komandoras Giedrius Premeneckas, ir jaunesnysis laivūnas Michailas Karpuzovas bei gynybos atašė Lietuvos ambasadoje Valdas Šiaučiulis. Susirinkusiuosius sveikino ir Jaunimo asociacijos Junginėje Karalystėje atstovė Eglė Matulionytė.

Ceremonija vyko rajono Tarybos būstinės širdyje, pagrindinėje Tarybos posėdžių salėje. Čia lietuviai ir britai klausėsi iškilmingų kalbų, „Mano pirmųjų mokslų“ mokinių atliekamų dainų, skaitomos poezijos ir patriotiškai kartu dainavo dainas. Rotušės skvere Lietuvos nepriklausomybės dienos dalyviai iškėlė Lietuvos vėliavą greta Didžiosios Britanijos vėliavos ir giedojo abiejų šalių himnus.

Žiūrovus džiugino „Mano pirmųjų mokslų“ vietnamiečių kovos meno meistro Vladislavo Filipovo šokis su trispalve. Rajono Tarybos pirmininkas Darrenas Rodwelas paragino visus rajone gyvenančius Lietuvos vaikus ir suaugusiuosius nepamiršti savo šaknų ir paveldo ir gyvenant Anglijoje. „LLB investment“ vadovė, renginio bendra organizatorė bei „Mano pirmųjų mokslų“ mokyklos investuotoja Arabella Faratro kalbėjo, kad „net ir šiandien XXI amžiuje ne visi žmonės pasaulyje turi tas pačias teises į laisvę. Skirtingai nuo mūsų, ne visi gali laisvai keliauti, tyrinėti, laisvai kalbėti savo kalba arba išsakyti savo nuomonę. Taigi, mūsų laisvė yra tai, ko neturėtume laikyti savaime suprantamu dalyku, bei nepamiršti, kad laisvė įpareigoja ir būti atsakingu.“

Dagenhamo holistinės lituanistinės ir asmenybės ugdymo mokyklos „Mano pirmieji mokslai“ vadovė Simona Staputienė paragino šventės dalyvius siekti savo svajonių. Ji pasakojo, kad Vasario 16-oji primena mums, kad esame laisvi žmonės. Taigi, kiekvienas kuriame savo ateitį. „Jei atėjote čia šiandien, vadinasi, Jums rūpi jūsų identitetas ir paveldas. Tai yra didelė vertybė, padedanti išlikti stipriems priimant sprendimus bei įkvepiant vaikus savo pavyzdžiu.“

Suruošti renginį padėjo ir finansavo „LLB Investment“ atstovė Arabella Faratro ir prekybos tinklo vadovė Rasa Apostol.