Be to, medus nesukelia jokio šalutinio poveikio, tai taip pat didelis šio natūralaus produkto privalumas. Tyrėjai teigia, kad nors medus ir saldus, vartojamas tinkamomis dozėmis kaip vaistai, jis nekenkia net diabetu sergantiems pacientams.

Širdies ligos: pasigaminkite medaus ir cinamono pastą, ją reguliariai kas rytą valgykite užsitepę ant skrudintos duonos, vietoj uogienės. Ši pasta mažina cholesterolį ir gali potencialiai apsaugoti nuo infarkto. Be to, tyrimai parodė, kad net ir patyrus infarktą, tokia pasta veiksmingai apsaugo nuo naujo širdies smūgio. Reguliariai vartojant medų su cinamonu, reguliuojamas širdies ritmas. JAV ir Kanados reabilitacijos klinikose šia priemone buvo sėkmingai gydomi pacientai. Su amžiumi arterijos ir venos praranda elastingumą ir užsikemša, o medus su cinamonu jas atkuria ir sustiprina.

Artritas: artritu sergantiems žmonėms rekomenduojama gerti puodelį karšto vandens su dviem arbatiniais šaukšteliais medaus ir vienu nepilnu šaukšteliu cinamono miltelių. Kasdien geriant šį gėrimą, galima išsigydyti net chronišką artritą. Neseniai Kopenhagos universitete buvo atliktas tyrimas, kuriame paaiškėjo, kad 73 iš 200 pacientų, kurie kasdien prieš pusryčius suvalgydavo šaukštelį medaus, sumaišyto su puse šaukštelio malto cinamono, po savaitės visiškai nebejautė skausmo, o po mėnesio visi pacientai, kuriems artritas trukdė vaikščioti ar judėti, atsikratė skausmo ir pradėjo vaikščioti.

Šlapimo takų infekcijos: du šaukštelius malto cinamono ir vieną šaukštelį medaus ištirpinkite stiklinėje kambario temperatūros vandens ir išgerkite. Toks gėrimas naikina šlapimo pūslės mikrobus.

Cholesterolis: pacientams, kurių organizme padidėjęs cholesterolio kiekis, išgėrus pusę litro šaltos arbatos su dviem šaukšteliais medaus ir trim šaukšteliais malto cinamono, cholesterolio kiekis kraujyje per dvi valandas sumažėdavo 10 proc. O tokį gėrimą geriant tris kartus per dieną, galima visam laikui atsikratyti padidėjusio cholesterolio. Taip pat cholesterolio kiekis kraujyje mažėja, kasdien vartojant medų su maistu.

Peršalimas: jei šiek tiek peršalote ar stipriai sergate, jums padės šaukštelis kambario temperatūros medaus su ¼ šaukštelio malto cinamono. Tokį mišinį valgykite kartą per dieną, tris dienas – jis padeda ir nuo įsisenėjusio kosulio, išvalo sinusus, be to, yra labai skanus!

Skrandžio negalavimai: medus su maltu cinamonu padeda nuo skrandžio skausmo ir, sakoma, iš pašaknų išgydo skrandžio opas.

Dujos: Japonijoje ir Indijoje atliktų tyrimų duomenimis, medus su cinamonu padeda veiksmingai kovoti su organizme besikaupiančiomis dujomis.

Imuninė sistema: kasdien vartojant medų su cinamonu, stiprinama imuninė sistema, organizmas apsaugomas nuo bakterijų ir virusų. Mokslininkai išsiaiškino, kad meduje yra daug įvairių vitaminų ir geležies. Reguliariai valgant medų, stiprėja baltieji kraujo kūneliai (kuriuose yra DNR), kurie ir kovoja su bakterine ir virusine invazija.

Sutrikęs virškinimas: prieš maistą suvalgius du šaukštelius medaus su cinamonu, sumažėja skrandžio rūgštingumas, pagerėja virškinimas.

Gripas: Ispanijos mokslininkai įrodė, kad meduje esanti veiklioji medžiaga naikina gripo virusus.

Ilgaamžiškumas: reguliariai geriant medaus ir cinamono arbatą, galima atitolinti senatvės simptomus. Arbatai pasigaminti jums prireiks keturių šaukštelių medaus, vieno šaukštelio malto cinamono ir trijų puodelių verdančio vandens. Gerkite po ketvirtadalį puodelio keturiskart per dieną ir jūsų oda ilgai išliks švelni ir gaivi, o senatvė liks toli už horizonto.

Užkimimas, gerklės skausmas: kai peršti gerklę ar esate užkimę, sučiulpkite vieną arbatinį šaukštelį medaus. Taip darykite kas tris valandas, kol simptomai visiškai išnyks.

Spuogai: pasigaminkite pastą iš trijų arbatinių šaukštelių medaus ir vieno arbatinio šaukštelio malto cinamono. Prieš miegą tepkite šia pasta spuogus, o kitą rytą nuplaukite šiltu vandeniu. Jei nepatingėsite taip terliotis porą savaičių, išnaikinsite spuogus iš pašaknų.

Odos infekcijos: pasta iš lygiomis dalimis sumaišyto medaus ir malto cinamono padeda išgydyti egzemą, grybelines ir kitas odos infekcijas.

Antsvoris: kas rytą tuščiu skrandžiu pusvalandį prieš pusryčius ir naktį prieš miegą išgerkite puodelį cinamono ir medaus arbatos. Reguliariai geriant tokią arbatą, galima atsikratyti net ir labai didelio antsvorio. Gerdami tokią arbatą sulieknėsite net ir nepakeitę mitybos, nes veikliosios medaus ir cinamono medžiagos neleidžia organizme kauptis riebalams.

Nuovargis: naujausi tyrimai parodė, kad meduje esantis cukrus organizmui labiau naudingas nei žalingas. Vyresnio amžiaus žmonės, kurie reguliariai vartoja lygiomis dalimis sumaišytą cinamoną su medumi, yra budresni ir judresni. Tyrimą atlikęs dr. Miltonas sako, kad dukart per dieną - ryte ir popiet apie 15 val. - išgeriant stiklinę vandens su puse šaukštelio medaus ir žiupsneliu cinamono, per savaitę galima atgauti prarastas jėgas.

Nemalonus burnos kvapas: Pietų Amerikoje įprasta rytais skalautis gerklę skysčiu, gautu karštame vandenyje ištirpinus šaukštelį medaus ir malto cinamono – po tokios procedūros gaivus burnos kvapas išlieka visą dieną.

Pablogėjusi klausa: kas rytą ir vakarą suvalgykite pastos iš lygiomis dalimis sumaišyto medaus ir cinamono – klausa pagerės.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)