14
Kitas

4. Bibliotekininkas, archyvaras

Specialistų teigimu, profesijos „mirimo“ procesas prasideda nuo automatizavimo eksperimentų, susijusių su viena ar kita veikla. Jeigu eksperimentai pavysta, prekes iki šiol gaminusį ar paslaugas teikusį žmogų masiškai pakeičia mašinos.

„Forbes“ pateikia sąrašą profesijų, kurioms gresia „mirtis“:

1. Notaras

Ši profesija taps nereikalinga, nes atsiras galimybė forminti dokumentus internetu ir atlikti bankines operacijas naudojantis elektroniniu parašu. Be to, bankai, draudimo kompanijos, priežiūros institucijos bus prijungti prie duomenų bazių, kad galėtų patikrinti asmens tapatybę, galimą teistumą ir mokumą.

2. Kelionių agentas

Dėl daugybės galimybių patiems internetu išsirinkti kelionės būdą, viešbutį ir kt. nebereikės tarpininkų, kad susiorganizuotumėte savo atostogas ar kitą kelionę. Bėgant laikui kelionių agentai dirbs tik su pasiturinčiais klientais, kuriems reikės individualaus aptarnavimo.

3. Gręžėjas

Dėl to, kad lengvai išgaunami ištekliai pasibaigs, gręžimas ateityje bus vykdomas tuose rajonuose, kuriuose žmonėms dirbti yra sunku arba neįmanoma. Dėl to gręžėjus pakeis iš palydovų valdomos sistemos.

14
Kitas

4. Bibliotekininkas, archyvaras

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)