Į filmą ėjau nesitikėdama nieko. Tiesiog vedama smalsumo, kiek atviras ir šokiruojantis jis sukurtas. Nenuvylė, nenustebino, bet ir nepradžiugino.

Kristiano herojus perteiktas kaip romantiškas, įsimylėjęs studentas. Kai tuo metu knygoje jis – atšiaurus, kontroliuojantis, jausmų negebantis rodyti vyras.

Anastasios herojė per daug stipri. Tikrai ne tokia naivi, išsigandusi ir nekalta kaip knygoje.

Labai svarbios knygos detalės, kurios kūrė ir stiprino pagrindinius veikėjus, buvo iškraipytos arba visai pamirštos. Kristiano apsėdimą viską kontroliuoti pavertė į spontaniškus romantiko poelgius, o Anastasios baimę ir pasimetimą – į dirbtinai atrodančius lūpos pakramtymus.

Sekso scenos mane nuvylė kaip ir visus. Pirma, dėl to, kad Anastasija visada atrodė išsirietusi kaulinė moteris. Antra, tarp jų nesijautė jokios aistros.

Trūko Anastasijos susitikimo su ponia Robinson grožio salone, smulkmeniškiau atkurtos vakarienės Kristiano įtėvių namuose, susirašinėjimo el. laiškais nuotaikos atkūrimo ir keleto dialogų, natūralesnio įtraukimo į filmo eigą.

Pliusą dedu prie sukurtos žaismingos dalykinės vakarienės ir linksmų dialogų, Grėjaus namų ir taikliai parinktų veiksmo vietų.

Apie garso takelį: norėjosi kad net herojams dūsaujant ar jiems besibučiuojant fone skambėtų muzika. Girdėjosi jų lūpų čepsėjimas ir romantika sklaidėsi. Bet kai muzika buvo, ausiai ir širdžiai darėsi smagu.

Tikiu kad bus daug man nepritariančių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Teiraujamės Jūsų – skaitėte tiek kalbų sukėlusią knygą „50 pilkų atspalvių“? Planuojate apsilankyti jos ekranizacijoje? Pasidalinkite, ką galvojate apie dėmesio susilaukusį kūrinį ir milžinišką jo populiarumą.

Kviečiame paatvirauti– ar romane aprašomos scenos Jums priimtinos, ką manote apie išviešinimą to, apie ką dviese kalbama tik už uždarų durų? Ar, jūsų manymu, ši knygą nepropaguoja moters sudaiktinimo, kaip diskutuojama užsienio žiniasklaidoje?

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „50“. Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: